preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

OSNOVAC

     

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 1. 2014.

Ukupno: 77811
Ovaj mjesec: 825
Ovaj tjedan: 238
Danas: 4
vijesti
„ČITANJEM UPOZNAJEMO SVIJET“ – projekt učenika 3. razreda
Ivan Jaković / datum: 17. 10. 2018. 22:29

Na prvi dan Mjeseca hrvatske knjige, 15. listopada, učenici 3. razreda gostovali su u školskoj knjižnici kako bi prigodno obilježili početak svog projekta posvećenog čitanju. Zbog istih su razloga učenici sljedeći dan, 16. listopada, posjetili i Narodnu knjižnicu Virje. Kroz školsku godinu će još više uživati u čaroliji pisane riječi, a cilj projekta je višestruki – bogaćenje rječnika, stjecanje novih znanja i ono najvažnije, unaprjeđenje čitanja i ljubavi prema knjizi.


[OPŠIRNIJE]MEDENJAKI Z MOLVARSKE ŠKOLE
Ivan Jaković / datum: 15. 10. 2018. 12:56

Učenička zadruga "Mlin" Osnovne škole Molve pod voditeljstvom učiteljice Mirele Halaček  i 8. a razred s projektom iz građanskog odgoja pod voditeljstvom učiteljice Mirele Paša, a u suradnji s Pčelarskom udrugom "BAGREM" Đurđevac ponovno su predstavili Osnovnu školu Molve na 15. Đurđevečkom  medvenom denu, 13. listopada 2018. 


[OPŠIRNIJE]DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Ivan Jaković / datum: 9. 10. 2018. 22:05

U našoj školi smo kroz integriranu nastavu obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Neki razredi su ostali u školi, dok su se drugi zaputili na teren, a kako su se proveli provjerite na fotografijama. Učitelj likovne kulture Zvonimir Haramija pobrinuo se za prigodni pano, dok je vjeroučiteljica Ivana Seleš zaslužna za bogato dekoriran stol s pekarskim proizvodima i kolačima. Na kraju dana su se svi okupili u holu škole gdje je fra Zdravko Tuba održao blagoslov i na taj način svečano završio ovo obilježavanje.    

„Iz zemlje se biljke viju,

Na suncu nam one zriju.

Drago Sunce, zemljo draga,

Hvala Vam za Vaša blaga.“

* Zahvala preuzeta sa stranice „Lukin portal“, URL: http://www.pjesmicezadjecu.com/dan-kruha/hvala.html


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN UČITELJA
Ivan Jaković / datum: 8. 10. 2018. 21:49

Povodom Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada, učenici su dobili priliku uskočiti u kožu učitelja i iz prve ruke doživjeti sve teškoće i radosti podučavanja. Priliku da budu učitelji mogli su iskoristiti svi zainteresirani učenici od 4. do 8. razreda, a mogli su podučavati u bilo kojem razredu od 1. do 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE EUROPSKOGA DANA JEZIKA
Ivan Jaković / datum: 26. 9. 2018. 22:24

26. rujna je dan posvećen europskim jezicima, a u Osnovnoj školi Molve se redovito obilježava. Ove školske godine učenici su bili uključeni u različite aktivnosti povezane  s aktualnim školskim Erasmus + projektom - R.A.I.N.B.O.W. Proučavali su razlike u jezicima zemalja partnera: finskog jezika, španjolskog, grčkog, hrvatskog, engleskog, poljskog i njemačkog. Slaveći sličnosti koje nas povezuju i razlike koje nas razdvajaju, učenici su osvijestili potrebu poznavanja drugih i važnost međukulturne i višejezične kompetencije.


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Ivan Jaković / datum: 11. 9. 2018. 13:31

Hrvatski olimpijski dan obilježili smo 10. i 11. rujna. Prvi dan učenici predmetne nastave, a drugi dan učenici razredne nastave upoznali su se s TABATA vježbanjem.

Što je to TABATA vježbanje? To je jedan od najpopularnijih HIIT treninga (visoko–intenzivan rad u trajanju 20 sekundi koji se izmjenjuje s pauzama od 10 sekundi).


[OPŠIRNIJE]OSNOVNA ŠKOLA MOLVE U NOVOME ERASMUS+ PROJEKTU
Ivan Jaković / datum: 5. 9. 2018. 22:21

               Projekt nosi naziv R.A.I.N.B.O.W. - Reading Awakens Imagination, Nourishes Brain, Opens Worlds – u prijevodu Čitanje budi imaginaciju, hrani um, otvara svjetove.

Glavne značajke projekta

Ovaj je projekt naš način naglašavanja važnosti čitanja danas, ne samo kao sredstva osobnog razvoja ili razonode, nego i kao način promoviranja prioriteta i vrijednosti koje se odnose na širu europsku zajednicu u kojoj živimo i radimo. Projekt je osmišljen od strane učitelja koji dolaze iz Španjolske, Hrvatske, Finske, Njemačke, Grčke i Poljske. Učitelji navedenih zemalja postali su novi partneri Osnovne škole Molve. Koordinator dolazi iz Španjolske, na čijoj je nacionalnoj listi Erasmus+ projekata R.A.I.N.B.O.W. osvojio 11. mjesto od ukupno 410 prijavljenih.

Projekt će trajati dvije godine, počevši s 1. 9. 2018., uz koordinatoricu učiteljicu engleskog jezika Mirjanu Kelemin i potporu svih djelatnika škole i lokalne zajednice. Upravo je Osnovna škola Molve prvi domaćin svim partnerima, i to već u prosincu.


[OPŠIRNIJE]PRVI NASTAVNI DAN
Ivan Jaković / datum: 4. 9. 2018. 10:43

U ponedjeljak nam je opet bilo veselo u školi, počela je nova nastavna godina, a upoznali smo i naše prvašiće. Stariji učenici su u školu došli u 8 sati kako bi se podružili sa svojim razrednicima te se podsjetili školskih pravila i bontona, dok je za prvašiće održan svečani prijem kojemu je prisustvovao i predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Tuba. Roditeljima i učenicima prvog razreda se najprije obratio ravnatelj škole s riječima ohrabrenja, dok je svim učenicima zaželio uspjeh u novoj školskoj godini.

Kroz program se izmjenjivala recitacija i pjesma učenika nižih razreda, a na kraju je slijedila prozivka prvaša i podjela općinskih poklona, prsluka za bolju vidljivost u prometu, prometna bojanka te bombona, ali psssst o tome da zubarka ne sazna wink.


[OPŠIRNIJE]PRVI DAN NASTAVE
Ivan Jaković / datum: 24. 8. 2018. 12:10

Dragi naši učenici i roditelji,

nadamo se da ste se preko ljetnih praznika dobro odmorili i polako se već počeli pripremati za novu školsku godinu koja kreće 3. rujna 2018.

Koji je raspored za taj dan?smiley Provjerite pod „Opširnije“.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju