preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

       

  

  S P O N Z O R

 

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
           Book of the month

R.A.I.N.B.O.W.

OSNOVAC

     

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

vijesti
LOGO NATJECANJE U SKLOPU PROJEKTA R.I.V.E.R.S.
Ivan Jaković / datum: 20. 10. 2020. 08:58

Jedna od prvih aktivnosti za sve zemlje partnere u projektu R.I.V.E.R.S. jest izrada logo znaka. U našoj je školi sudjelovalo 17 učenika sa svojim likovnim radovima. Svi su radovi isticali jasnu poruku: vezu među zemljama partnerima, među rijekama, ekološku tematiku i prijateljstvo.


[OPŠIRNIJE]ERASMUS DAN U OSNOVNOJ ŠKOLI MOLVE
Ivan Jaković / datum: 20. 10. 2020. 08:49

I ove smo godine obilježili Erasmus dane u našoj školi.


[OPŠIRNIJE]OSNOVNA ŠKOLA MOLVE U NOVOME ERASMUS+ PROJEKTU – R.I.V.E.R.S.
Ivan Jaković / datum: 12. 10. 2020. 08:40

Nastavljajući dobru praksu provođenja međunarodnih projekata, Osnovna škola Molve dobila je odobrenje za novi Erasmus+  projekt. Zemlje partneri su Litva, Slovačka, Portugal, Grčka i Hrvatska te Bugarska kao zemlja koordinator. Planirano je da projekt traje dvije godine, počevši od 1. rujna 2020. godine.


[OPŠIRNIJE]ČETVRTA MOBILNOST U SKOLPU ERASMUS+ PROJEKTA R.A.I.N.B.O.W. - NJEMAČKA
Ivan Jaković / datum: 6. 12. 2019. 11:52

Učenici i učiteljice OŠ Molve su od 24. do 30. studenog sudjelovali  na četvrtoj mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta „R.A.I.N.B.O.W.“ u njemačkom gradu Kappelnu u pokrajini Schlesswig-Holstein. Putovali su učenici Matej Gašparić, Josip Kokša, Nikola Vincek i Regina Halaček, uz pratnju učiteljica Mirjane Kelemin i Marije Halaček.


[OPŠIRNIJE]UČENICI I UČITELJI OŠ MOLVE U GRČKOJ
Ivan Jaković / datum: 7. 6. 2019. 08:43

U sklopu Erasmus+ projekta R.A.I.N.B.O.W., od 12. do 18. svibnja održana je treća mobilnost učenika i učitelja, ovaj put  u središnjoj Grčkoj, u planinskom gradu Karpenissiju te u samoj Ateni.  Sudjelovali su učenici Ivan Šikulec, Hana Sefer i Mia Domitrović i učitelji Zvonimir Haramija, pedagog Miroslav Saraga i učiteljica Marija Halaček.


[OPŠIRNIJE]2. MOBILNOST ERASMUS+ PROJEKTA R.A.I.N.B.O.W. OSNOVNE ŠKOLE MOLVE
Ivan Jaković / datum: 28. 3. 2019. 19:11

„Live Library“ u gradu Wroclaw, Poljska

Četiri učenika: Lora Rukavina, Martin Piskor, Renata Lodeta i Magdalena Balogović zajedno s vjeroučiteljem Ivanom Golubićem i koordinatoricom projekta Mirjanom Kelemin sudjelovali su na mobilnosti, susretu s partnerima Erasmus+ projekta R.A.I.N.B.O.W. od 10.3. do 16.3.2019. u Wroclawu, u Poljskoj.

Bilo je odlično! Tjedan dana boravili smo u velikom gradu, preko 600 000 stanovnika. Godine 2016. proglašen je i europskim glavnim gradom kulture, grad je četvrti u Europi po broju mostova te, između ostalih zanimljivosti, ovaj grad je prepun mnogobrojnih figura patuljaka s posvetama, koji krase wrocławske ulice.


[OPŠIRNIJE]„ŽIVE KNJIGE“ OSNOVNE ŠKOLE MOLVE – NOVA AKTIVNOST ERASMUS+ PROJEKTA
Ivan Jaković / datum: 8. 3. 2019. 13:11

„Živa knjižnica“ djeluje kao i svaka druga knjižnica; jedina razlika je što su knjige ljudi, koji ne samo da informiraju, već mogu odgovarati na pitanja te ih postavljati i tako i same steći nova znanja.

Neposrednim, otvorenim i prijateljskim razgovorom između čitatelja/čitateljica i živih knjiga na inovativni način se mijenjaju dotadašnji stavovi, smanjuju negativne tenzije te jača empatija prema drugima i drugačijima.

U našu su školu stigle žive knjige: Tomislav Gregurić iz Virja, poznati avanturist i humanitarac na biciklu, te Ivana Vincek iz Molva, frizerka velikog srca. Žive smo knjige potražili i u knjižnici grada Đurđevca: Shohidul Islam porijeklom iz Bangladeša i Aneta Penzar Petrova iz Bugarske. Ovim su pothvatom naši učenici imali priliku razgovarati s osobama s kojima to nisu imali dosad priliku. „Čitali“ su ih kao prave knjige, „listali“ njihove uspjehe i dostignuća. Uočili su razliku između knjige i žive knjige – njihove priče nisu imaginativne niti imaju fikciju, već su prave, životne, pune doživljaja koji vrlo motivirajuće djeluju na svoje „čitatelje“.


[OPŠIRNIJE]PRVA MOBILNOST ERASMUS+ PROJEKTA U MOLVAMA
Ivan Jaković / datum: 30. 11. 2018. 16:01

U tjednu od 3. do 7. prosinca 2018. naša škola ugostit će učenike i učitelje iz nekoliko europskih zemalja koje su partneri školi u međunarodnom projektu Erasmus+, a naziv projekta je „R.A.I.N.B.O.W.“ ili „Reading Awakens Imagination, Nourishes Brain, Opens Worlds = Čitanje budi imaginaciju, hrani um, otvara svjetove“. Planirane su različite aktivnosti i radionice u školi i u obilasku važnijih destinacija u Podravini, a posljednji dan će sudionici provesti u Zagrebu.

Detaljan raspored:


[OPŠIRNIJE]OPĆINA MOLVE PODRŽALA NOVI ERASMUS+ PROJEKT OSNOVNE ŠKOLE MOLVE
Ivan Jaković / datum: 19. 10. 2018. 07:49
     Ovoga je tjedna održan radni sastanak kod načelnika Zdravka Ivančana s predstavnicima Osnovne škole Molve: ravnateljem Ivanom Jakovićem te voditeljicama europskoga projekta, učiteljicama Mirjanom Kelemin i Marijom Halaček.    
     Općinski je načelnik podržao novi projekt, posebno ističući važnost kvalitetnog obrazovanja, promoviranje škole i mjesta te suradnje koja u tome neizmjerno pomaže.

[OPŠIRNIJE]OSNOVNA ŠKOLA MOLVE U NOVOME ERASMUS+ PROJEKTU
Ivan Jaković / datum: 5. 9. 2018. 22:21

               Projekt nosi naziv R.A.I.N.B.O.W. - Reading Awakens Imagination, Nourishes Brain, Opens Worlds – u prijevodu Čitanje budi imaginaciju, hrani um, otvara svjetove.

Glavne značajke projekta

Ovaj je projekt naš način naglašavanja važnosti čitanja danas, ne samo kao sredstva osobnog razvoja ili razonode, nego i kao način promoviranja prioriteta i vrijednosti koje se odnose na širu europsku zajednicu u kojoj živimo i radimo. Projekt je osmišljen od strane učitelja koji dolaze iz Španjolske, Hrvatske, Finske, Njemačke, Grčke i Poljske. Učitelji navedenih zemalja postali su novi partneri Osnovne škole Molve. Koordinator dolazi iz Španjolske, na čijoj je nacionalnoj listi Erasmus+ projekata R.A.I.N.B.O.W. osvojio 11. mjesto od ukupno 410 prijavljenih.

Projekt će trajati dvije godine, počevši s 1. 9. 2018., uz koordinatoricu učiteljicu engleskog jezika Mirjanu Kelemin i potporu svih djelatnika škole i lokalne zajednice. Upravo je Osnovna škola Molve prvi domaćin svim partnerima, i to već u prosincu.


[OPŠIRNIJE]NASTAVAK UVRŠTAVANJA EUROPSKE DIMENZIJE U OŠ MOLVE – PRIPREMNI SUSRET U POLJSKOJ ZA NOVI ERASMUS +
Ivan Jaković / datum: 20. 2. 2018. 08:55

Učiteljice Mirjana Kelemin i Marija Halaček putovale su u Poljsku radi dogovora s partnerima za novi međunarodni projekt Erasmus +.  Glavne teme planiranog projekta su poticanje na čitanje, istraživanje europske kulturne baštine te razmjena metodičkih materijala i praksi. 


[OPŠIRNIJE]OSNOVNA ŠKOLA MOLVE PONOVO U EUROPSKOME PROJEKTU
Ivan Jaković / datum: 16. 5. 2016. 12:21

Ovih dana stigla je u našu školu dugoočekivana odluka Agencije za mobilnost i programe EU: odobrena su sredstva za naš projekt – KA1 u Erasmus + programima.  Dakle, već drugi put dokazali smo svoju kvalitetu i povećane kapacitete u vođenju europskih projekata.

„Europska dimenzija u kurikulumu seoske škole“ naziv je projekta koji su osmislile učiteljice Mirjana Kelemin i Marija Halaček, uz podršku  ravnatelja i kolektiva. Agencija je odobrila novčana sredstva za osposobljavanje djelatnika u Finskoj, Malti, Francuskoj i Portugalu.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju