preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

OSNOVAC

     

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

UČENIČKA ZADRUGA "Mlin"
ZAJEDNIČKE AKTIVNOSTI ŠKOLSKE ZADRUGE I EKOLOŠKE GRUPE
Ivan Jaković / datum: 27. 12. 2017. 11:09

Tijekom mjeseca prosinca članovi Školske zadruge ''Mlin'' i Ekološke grupe ''Jaglac'' udružili su snage na zajedničkim radionicama vezanima za Božić. Na radionicama su učenici izrađivali različite dekorativne predmete – adventske vijence, ukrase za bor od konca, tijesta i glinamola, oslikavali staklenke, izrađivali boriće od češera…


[OPŠIRNIJE]UČENIČKA ZADRUGA "MLIN" I 7.a RAZRED NA 14. ĐURĐEVEČKOM MEDVENOM DENU U ĐURĐEVCU
Ivan Jaković / datum: 16. 10. 2017. 09:50

Učenička zadruga "Mlin" Osnovne škole Molve pod voditeljstvom učiteljice Mirele Halaček  i 7.a razred s projektom iz građanskog odgoja pod voditeljstvom učiteljice Mirele Paša, a u suradnji s Pčelarskom udrugom "BAGREM" Đurđevac ponovno su predstavili Osnovnu školu Molve na 14. Đurđevečkom medvenom denu, 14. listopada 2017.  


[OPŠIRNIJE]RADIONICA IZRADE MEDENJAKA – „Medenjaki z molvarske škole“
Ivan Jaković / datum: 11. 10. 2017. 12:36

U ponedjeljak, 9. listopada, u našoj smo školi obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Dio naših učenika odlučio se za nešto drugačije obilježavanje od dosadašnjega – radionicu izrade domaćih medenjaka te drugih različitih kolača od meda. Radionica je održana u školskoj kuhinji, a u njoj su sudjelovali članovi Učeničke zadruge ''Mlin'' s voditeljicom Mirelom Halaček u suradnji s učenicima 6. razreda i njihovom razrednicom Rajnom Franjo te učenicima 7.a razreda i razrednicom Mirelom Paša te učiteljicom Marinom Đukin. Učiteljica Paša dala je ideju za radionicu, a suradnja je ujedno i završetak njezinog razrednog projekta iz građanskog odgoja.


[OPŠIRNIJE]KRAJ ŠKOLSKE GODINE NAM JE DONIO...
Ivan Jaković / datum: 5. 7. 2017. 10:28

Pod 'opširnije' pročitajte koje su naše posljednje javne aktivnosti u ovoj školskoj godini, čime se ponosimo i čime smo se bavili od Uskrsa. 


[OPŠIRNIJE]„VUZEM JE DOŠEL!“
Ivan Jaković / datum: 24. 4. 2017. 10:24

8. travnja 2017. godine otvorena je tradicionalna izložba pisanica i ručnih radova koju je organizirala Općinska organizacija žena „Hrvatsko srce“ Molve u suradnji s Osnovnom školom, Dječjim vrtićem „Pčelica“, samostalnim izlagačima te s udrugama s područja općine Molve pod nazivom „Vuzem je došel“.


[OPŠIRNIJE]2. SAJAM UČENIČKIH ZADRUGA
Ivan Jaković / datum: 8. 4. 2017. 18:58

U petak, 7. travnja, učenička zadruga ''Mlin'' sudjelovala je na 2. sajmu učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola održanom u prostorima Strukovne škole Đurđevac. Na sajmu je sudjelovalo desetak zadruga s područja županije koje su predstavile svoje proizvode i usluge. Vrijedne zadrugare pozdravili su ravnatelj strukovne škole Mirko Peršinović, zamjenik župana Ivan Pal te Verica Rupčić, predsjednica Županijske skupštine, koji su kasnije i obišli sve štandove, razgledali proizvode te porazgovarali sa zadrugarima. 


[OPŠIRNIJE]UČENIČKA ZADRUGA "MLIN" I 6.a RAZRED NA 13. ĐURĐEVEČKOM MEDVENOM DENU U ĐURĐEVCU
Ivan Jaković / datum: 20. 10. 2016. 11:26

Učenička zadruga "Mlin" Osnovne škole Molve pod voditeljstvom učiteljice Danijele Sunara Jozek i 6. a razred s projektom iz građanskog odgoja pod voditeljstvom učiteljice Mirele Paša, a u suradnji s Pčelarskom udrugom "BAGREM" Đurđevac predstavili su se 15. listopada 2016.  na 13. Đurđevečkom  medvenom denu.

Učenici su uredili izložbeno-prodajni štand sa svrhom popularizacije pčelarstva i korištenja pčelinjih proizvoda s naglaskom na ljekovitost pčelinjih proizvoda o čemu je 6. a razred priredio letke koje je dijelio posjetiteljima. Letak je informirao o specifičnostima, upotrebi te ljekovitosti peludi, propolisa, voska, matične mliječi, pčelinjeg otrova i meda.

Članovi Učeničke zadruge Mlin pripremili su bočice punjene bagremovim medom sa suhim voćem te kestenov med s orašastim plodovima. Med je doniralo Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Paša, a učenici 6.a i učiteljica Mirela Paša pomogli su u punjenju bočica.

Likovna i grafička grupa s učiteljem Zvonimirom Haramijom priredila je naljepnice i promotivnu zastavicu za bočice meda.

U procesu prikupljanja praznih bočica, pripreme za punjenje, punjenju, ukrašavanju te samoj promociji i prodaji učenici su učili o :

ljekovitosti meda te njegovoj višestrukoj primjeni,
razvijali su radne navike i snalažljivost u izradi ovoga proizvoda,
osvješćivali su potrebu čuvanja okoliša,
razvijali su poduzetnički duh,
razvijali su komunikacijske vještine promovirajući proizvod i prodajući ga,
surađivali su  i timski djelovali i
činili dobrobit lokalnoj zajednici.

Na štandu se moglo kušati, ali i kupiti kolače od meda.

Učenici su prodavali kolače koje su pripremili kod kuće sa svojim mama i bakama kojima ovom prilikom od srca zahvaljujemo. Izložbeno prodajni dio bio je vrlo uspješan. Učenici su prodali sve što su za taj dan pripremili.

U bogatom programu Školu su predstavljale tri učenice s prigodnim krasnoslovima. Viktorija Bukovčan krasnoslovila je pjesmu Mali pot Ivana Gorana Kovačića. Pjesmu pčelarske tematike pripremila je Renata Lodeta autora Damira Gregurića pod naslovom Pčele i pčelari, a antologijsku pjesmu Jesen Dobriše Cesarića krasnoslovila je Nika Gazdek.

Ova  višestruka suradnja od velike je koristi za sve, a posebno za učenike koji su stekli nova  životna iskustva i razvili nove vještine.

Svi sudionici i suradnici veoma su zadovoljni učinjenim i sigurno će nastaviti suradnju i djelovanje čim bude prigode.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju