preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

  

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

COMENIUS

 

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

DOGAĐAJNICA
KNJIŽEVNI SUSRET S KNJIŽEVNICOM BRANKOM PRIMORAC
Ivan Jaković / datum: 30. 5. 2017. 12:51

U ponedjeljak 29. svibnja posjetila nas je poznata zagrebačka književnica za djecu i mlade Branka Primorac. Susretu su prisustvovali učenici od 4. do 8. razreda pošto je njezina knjiga „Ljubavni slučaj mačka Joje“ na popisu lektire za 5. razred. Još je jedna njezina knjiga uvrštena na popis lektire, a riječ je o knjizi „Maturalac“ za koju je dobila i nagradu „Mato Lovrak“ za najbolji dječji roman 1993. godine.


[OPŠIRNIJE]ZEČICA PISMONOŠA NOSI NAM PISMO
Ivan Jaković / datum: 16. 5. 2017. 11:30

U ponedjeljak 15. svibnja knjižničarka se družila s učenicima PŠ Medvedička. Za njih je pripremila jednu prigodnu priču i radionicu vezanu uz Svjetski dan pisanja pisama, koji se obilježava 11. svibnja, a priča se zove „Zečica pismonoša“.


[OPŠIRNIJE]PETAŠI U BIBLIOBUSU
Ivan Jaković / datum: 28. 4. 2017. 09:25

U četvrtak 27. travnja učenici petog razreda bili su pozvani na kratki susret s knjižničarima bibliobusa. Knjižničarka Ana im je objasnila koja je uloga bibliobusa te kako se razlikuje od školske knjižnice, objasnila im je kakvih knjiga ima u bibliobusu te uvjete posudbe, a na kraju je provjerila svakog učenika u sustavu te upisala one koji još nisu upisani. Knjižničari su bili zadovoljni ovim susretom jer su ipak nekoliko učenika uspjeli zainteresirati za knjigu i čitanje. 


[OPŠIRNIJE]NOĆ KNJIGE
Ivan Jaković / datum: 18. 4. 2017. 12:31

Zadnji dan škole pred proljetne praznike, 12. travnja, u predvečernjim satima, zainteresirani učenici počeli su stizati u školu s dekicama, jastucima, grickama i uzbuđeni zbog Noći knjige koja im se bliži. Noć knjige su tako obilježili učenici viših razreda, ali nisu bili zakinuti ni učenici nižih razreda zahvaljujući njihovim učiteljicama koje su osmislile razne zanimljive aktivnosti, a provele ih u prijepodnevnim satima u sklopu nastave. Zakinuti nisu bili ni učenici područnih škola – i njihove su učiteljice bile vrijedne i odlučile se pridružiti obilježavanju Noći knjige. Kako je sve to prošlo, pročitajte u nastavku.


[OPŠIRNIJE]UČENICI 5. RAZREDA „ZALJUBLJENI DO UŠIJU“
Ivan Jaković / datum: 3. 3. 2017. 10:10

U mjesecu ljubavi, a svi znamo da je to veljača, učenici 5. razreda imali su za pročitati jednu zanimljivu lektiru čiji je autor Miro Gavran. „Zaljubljen do ušiju“ je priča za petaše o petašu Mariju koji se zaljubi u Lanu. Ali Lana ga ne primjećuje i on počinje raditi lude stvari zbog nje. Nećemo otkriti koje to lude stvari radi da ne uništimo doživljaj čitanja knjige ukoliko je tek planirate čitati.

Pošto je „Zaljubljen do ušiju“ zanimljiva knjiga, njihova učiteljica hrvatskog jezika i školska knjižničarka pokušale su im lektiru napraviti na drugačiji način.


[OPŠIRNIJE]„ČITANJEM DO ZVIJEZDA“
Ivan Jaković / datum: 27. 2. 2017. 16:58

U petak, 24. veljače, u Područnoj školi Sigetec održano je županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“, a zvjezdice naše škole bile su Arijana Jaković (8.a), Helena Vincek (8.a) i Regina Halaček (5.) koje su se istaknule na školskom natjecanju.


[OPŠIRNIJE]„U SRCE SAM TE ZAKLJUČALA, …“
Ivan Jaković / datum: 14. 2. 2017. 13:05

Veljača, iako kratak mjesec po broju dana, u sebi sadrži dva značajna datuma za svu djecu. Jedan od tih datuma smo obilježili i danas, 14. veljače, a nije ga potrebno objašnjavati, svima je dobro znan – Valentinovo je taj dan!

 

LJUBAV

Ljubav su mora,

ljubav su neba,

ljubav je sve što ljudima treba.

Ljubav je potok što teče iz raja,

A poljubac je putić što dva heart spaja.

Kako smo se mi u školi pripremili za taj dan?


[OPŠIRNIJE]POSJET NARODNOJ KNJIŽNICI VIRJE
Ivan Jaković / datum: 17. 11. 2016. 11:58

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige navika je Mladih knjižničara da posjete neku od knjižnica u njihovoj blizini, a ove su godine upoznali Narodnu knjižnicu Virje. Kako njima, pa tako i njihovoj knjižničarki, ovo je bio prvi posjet virovskoj knjižnici, stoga su svi ostali iznenađeni ugodnim, lijepim, razigranim i modernim prostorom unutar stare zgrade. Knjižnicu su posjetili u dva navrata; prva grupa je bila 8. studenog, a druga 15. studenog 2016.


[OPŠIRNIJE]GDJE SU PRVAŠIĆI? U KNJIŽNICI!
Ivan Jaković / datum: 27. 10. 2016. 10:05

U srijedu, 19. listopada, prvašići su odlučili lutati školom i skrasiti se u školskoj knjižnici.


[OPŠIRNIJE]PRIČAONICE U VRTIĆU
Ivan Jaković / datum: 26. 10. 2016. 09:58

S Mjesecom hrvatske knjige koji je započeo 15. listopada, članice Knjižničarske grupe krenule su s pričaonicama u dječjem vrtiću „Pčelica“ Molve. Mjesec hrvatske knjige (15.10. - 15.11.) je manifestacija kojom se želi približiti knjiga čitatelju i potencijalnim čitateljima te pokazati kako se u čitanju može uživati. Knjižnice diljem Hrvatske Mjesec obilježavaju različitim aktivnostima, a jedna od aktivnosti koju provodi naša školska knjižnica je čitanje priča u vrtiću.

 


[OPŠIRNIJE]SCENSKA IGRA S GLUMCEM DUBRAVKOM SIDOROM
Ivan Jaković / datum: 4. 10. 2016. 11:45

U Novom društvenom domu u ponedjeljak, 3. listopada, glumac i spiker u mirovini Dubravko Sidor odglumio je pred učenicima i vrtićarcima predstave „Miš“ i „Sijač sreće“.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju