preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

  

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

COMENIUS

 

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

DOGAĐAJNICA
ANKETA
Ivan Jaković / datum: 8. 6. 2018. 12:26

Anketa se nalazi na www.1ka.si

Vidjet ćes s desne strane prijava/registracija.

Uneses moje podatke:

E-mail: ines.bistrovic@gmail.com

Geslo: abc

 

Zatim bude se otvorio popis anketa, odabereš DOMAĆA ZADAĆA.

Gore lijevo sei nalazi aktiviranje ankete (vidi sliku - aktiviranje_ankete - zaokruženo), ona je sad neaktivna da ju drugi ne bi ispunjavali. Potrebno je samo stisnuti da se prebaci na ON. I odmah ce te pritom prebaciti na objavu gdje se nalazi link.

Kad sva djeca završe anketu, potrebno ju je na isti način prebaciti na OFF.

 

Djeci je potrebno dati link da im se otvori anketa. 

Kada ti aktiviraš anketu onda će ti se pojaviti link zeleno obojan (vidi sliku - link - zaokruženo). Taj link im zapišeš na ploču ili kako već želiš i na tom linku se nalazi anketa. 


[OPŠIRNIJE]DRUGAŠI UPOZNAJU DJEČJE ČASOPISE
Ivan Jaković / datum: 24. 5. 2018. 09:45

U sklopu sata medijske kulture učenici drugog razreda su u srijedu 23. svibnja posjetili školsku knjižnicu kako bi se bolje upoznali s dječjim časopisima.


[OPŠIRNIJE]VRTIĆARCI UPOZNALI ŠKOLSKU KNJIŽNICU
Ivan Jaković / datum: 18. 5. 2018. 13:08

U utorak 15. svibnja srednja vrtićka skupina s tetom Mirom posjetila je školsku knjižnicu u sklopu svog projekta Priče, bajke, slikovnice da otkriju koje sve bajke i slikovnice skriva jedna školska knjižnica. Na početku su knjižničarki otkrili vole li slušati priče i tko im ih najviše čita te koje su im najdraže, a kasnije su i sami razgledavali knjižnicu i pogledali čega sve tu ima.


[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE NIKOLINE MANOJLOVIĆ VRAČAR
Ivan Jaković / datum: 9. 5. 2018. 10:12

Učenici nižih razreda matične i područne škole Medvedička u ponedjeljak 7. svibnja družili su se s književnicom i ilustratoricom Nikolinom Manojlović Vračar, a susret je održan zahvaljujući programu Bibliobusne službe „Bibliobus vam dovodi u goste…“.


[OPŠIRNIJE]ČUDNOVATA NOĆ KNJIGE
Ivan Jaković / datum: 24. 4. 2018. 12:41

Noć knjige je manifestacija koja se od 2012. godine obilježava u Hrvatskoj, a u našoj školi od 2014. Njome se žele obilježiti dva značajna datuma za knjigu, a to su Dan hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja). Svake godine 23. travnja knjižnice, nakladnici, knjižare, odgojno-obrazovne ustanove pripremaju zanimljive aktivnosti kojima žele približiti čitanje i knjigu publici. Nakon prošlogodišnjeg spavanja u školi za Noć knjige, bilo je teško osmisliti program koji će učenike viših razreda jednako zainteresirati, ali i ove godine je Noć knjige bila uspješna i okupila lijepi broj učenika željnih dobre zabave uz knjigu. Sretni smo i što smo ovogodišnju Noć knjige uspjeli obilježiti u školskoj knjižnici što do sada nije bilo moguće zbog malog prostora.


[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE JADRANKE ČUNČIĆ-BANDOV
Ivan Jaković / datum: 23. 4. 2018. 12:27

U petak 20. travnja učenici nižih razreda matične i područnih škola družili su se s književnicom Jadrankom Čunčić-Bandov, poznatom po brojnim dječjim, kratkim i šaljivim igrokazima koji su joj objavljeni u raznim zbornicima, priručnicima, čitankama i dječjim časopisima. Književnica je pohađala Školu za odgajateljice kada je spoznala da ima maštu za pisanje igrokaza te se uključila u rad lutkarskog kazališta Kvak od pisanja igrokaza do glume i animacije. Zahvaljujući dugogodišnjem lutkarskom iskustvu, danas se uspješno predstavlja djeci kroz lutkarske kolaž-predstave.


[OPŠIRNIJE]GLAGOLJIČNA NAGRADNA IGRA
Ivan Jaković / datum: 23. 3. 2018. 10:04

Sjećate se šestaša u knjižnici?

Kako su obilježili Dane hrvatskog jezika?

Posvetili su dvosat u knjižnici glagoljici, a kako je jedan od zadataka bio napraviti plakat s glagoljičnom abecedom, tako su učiteljica hrvatskog jezika Mirela Halaček i knjižničarka Ana Molnar Šadek odlučile osmisliti zadatak/nagradnu igru za sve učenike škole.


[OPŠIRNIJE]GLAGOLJALI SMO
Ivan Jaković / datum: 8. 3. 2018. 17:50

U organizaciji Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje već se četvrtu godinu zaredom obilježava Mjesec hrvatskoga jezika. Manifestacija traje od 21. veljače do 17. ožujka, a cilj joj je istaknuti važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata te upoznati javnost s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i jezičnom poviješću. 

Tim su povodom u srijedu, 7. ožujka, učenici šestih razreda sudjelovali u radionici koju su za njih osmislile knjižničarka Ana Molnar Šadek i učiteljica hrvatskog jezika Mirela Halaček.


[OPŠIRNIJE]PREDSTAVA “VITEZ ŽELJEZNOG SRCA”
Ivan Jaković / datum: 8. 2. 2018. 11:35

Na pozornici Doma kulture u utorak, 6. veljače, po prvi puta su se predstavili članovi Male dramske scene KU Tomislav Franjić iz Kalinovca i oduševili učenike nižih razreda te učenice-članice izvannastavnih grupa viših razreda. Mala dramska scena je pred učenicima izvela predstavu “Vitez željeznog srca”, a za odličnu izvedbu su zaslužni i njihovi voditelji Vlasta Golub (režija i scenografija), Ivan Miklić (glazba) te predsjednik Udruge Hrvoje Mlakar (uglazbio stihove).


[OPŠIRNIJE]„POLJUBIT ĆU JE USKORO, MOŽDA“
Ivan Jaković / datum: 16. 11. 2017. 11:19

Jesu li se ili nisu poljubili saznali su učenici viših razreda na kazališnoj predstavi u Koprivnici. Predstava je gostovala 15. studenog u dvorani Domoljub u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, a izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava.

„Predstava govori o tome kako je to biti drugačiji. Biti drugačiji, kada imaš 12, 13 ili 14 godina! Biti drugačiji, baš onda kada ne želiš biti drugačiji! Stvarno vrijeme pisanja ove priče vrijeme je generacije Alan Forda, ali osjećaji i odnosi su bezvremeni i negdje se događaju baš sada…“.


[OPŠIRNIJE]KNJIŽNIČARKA U GOSTIMA
Ivan Jaković / datum: 6. 11. 2017. 19:54

Na početku jednog lijepog dana četvrtka, točnije 2. studenog. knjižničarka je s punom torbom knjiga (i nekih drugih sitnica) došla u Područnu školu Medvedička na druženje s učenicima. Učiteljice su velikodušno ustupile po dva školska sata u svakom razredu, pa je bilo dosta vremena i da se nešto nauči, ali i malo zabavlja ili kreativno izražava.


[OPŠIRNIJE]UPOZNALI SMO ŠKOLSKU KNJIŽNICU
Ivan Jaković / datum: 30. 10. 2017. 21:11

Učenici prvog razreda već su bili redoviti posjetioci školske knjižnice prije službenog upoznavanja s njom, ali to nas nije smetalo da se podružimo u knjižnici i naučimo nešto novo o njoj.


[OPŠIRNIJE]UČENICI NIŽIH RAZREDA GLEDALI „EZOPOVE BASNE“
Ivan Jaković / datum: 30. 10. 2017. 20:10

U tri dana IV. dječjeg mini festivala čiji je organizator Gradsko kazalište Đurđevac moglo se pogledati pregršt zanimljivih predstava namijenjenih svim dječjim uzrastima, a u izvedbi nekoliko amaterskih kazališnih skupina. Učenici nižih razreda matične i područnih škola gledali su 27. listopada „Ezopove basne“ koje izvodi Mala dramska skupina Gradskog kazališta Đurđevac.


[OPŠIRNIJE]POSJET PODRUČNOJ ŠKOLI REPAŠ
Ivan Jaković / datum: 24. 10. 2017. 09:46

Povodom Mjeseca hrvatske knjige knjižničarka je posjetila učenike Područne škole Repaš te održala predavanja iz knjižničnog obrazovanja za svaki razred. Učenici su se s knjižničarkom družili u maloj školskoj knjižnici, što im je bilo posebno zanimljivo jer su sjedili na vrećama. Iako su vreće bile zanimljive, knjižničarka se nada da im je i učenje o knjižničnoj građi bilo jednako zanimljivosmiley.


[OPŠIRNIJE]POSJET BIBLIOBUSU
Ivan Jaković / datum: 20. 10. 2017. 10:19

Knjižničari iz bibliobusa Ana i Siniša svratili su pred našu školu da nam dostave novu dozu knjiga, a na upoznavanje su pozvali učenike petih razreda.


[OPŠIRNIJE]MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2017.
Ivan Jaković / datum: 19. 10. 2017. 11:43

Za Mjesec hrvatske knjige vrijedne knjižničarke su njuškale po školskim enciklopedijama u potrazi za zanimljivim činjenicama koje će zainteresirati učenike da nauče nešto novo. Uredile su plakate u veselim bojama za učenike nižih razreda, a ozbiljnijim tonovima za učenike viših razreda.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju