preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

OSNOVAC

     

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 1. 2014.

Ukupno: 81928
Ovaj mjesec: 866
Ovaj tjedan: 161
Danas: 4
vijesti
DOBRO JE ČINITI DOBRO
Ivan Jaković / datum: 27. 12. 2018. 10:40

Učenici trećeg razreda posljednje sate razrednika u prvom polugodištu (21.12.) odlučili su provesti na drugačiji način, uljepšati nadolazeće blagdane osobama koje su smještene u udomiteljstvima u Molvama. Za taj susret na satovima likovne kulture izrađivali su prigodne čestitke, a na satu hrvatskog jezika ponovili kako se pravilno pišu čestitke, a zatim ih napisali. Također su za njih sami pripremili slatke poklone.


[OPŠIRNIJE]PODJELA BOŽIĆNIH POKLONA NIŽIM RAZREDIMA
Ivan Jaković / datum: 21. 12. 2018. 23:48

Dan nakon božićne priredbe, a posljednji dan nastave u prvom polugodištu, donio je učenicima još jedno veselje, a to su pokloni povodom božićnih blagdana. Mrazovi pomoćnici posjetili su učenike i jako ih razveselili jer je i ove godine Djedica uspio pogoditi s pravim poklonima. U pomoć mu je priskočila Općina Molve na čemu smo im jakooooo zahvalniheart.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆU U SUSRET
Ivan Jaković / datum: 21. 12. 2018. 23:30

U susret Božiću učenici i učitelji Osnovne škole Molve, i ove godine, 20. prosinca priredili su za roditelje i mještane božićnu priredbu. Maleni glasići, nožice, ručice, raznolike vještine i kreativno stvaralaštvo učitelja i učenika zavladalo je pozornicom molvarskog Doma kulture. Našlo se tu plesa, glazbe, pjesme i glume koji su ostvarili blagdansko raspoloženje.

 


[OPŠIRNIJE]PODJELA ULAZNICA ZA KLIZALIŠTE ĐURĐEVAC
Ivan Jaković / datum: 15. 12. 2018. 12:09

U petak (14.12.) za učenike naše škole, matične i područnih, pripremljeno je ugodno iznenađenje u vidu besplatnih ulaznica za klizalište u Đurđevcu. Klizalište je otvoreno kao dio sadržaja Adventa u Đurđevcu. Prije podjele ulaznica za učenike je održan kratak igrokaz božićne tematike koji je oduševio učenike. Nakon održanog igrokaza učenicima su podijeljene karte za klizalište u Đurđevcu. Učenici mogu iskoristiti karte do 6. siječnja 2019. godine. Napominjemo kako jedna ''pokriva'' tri termina klizanja.

 

Ovim putem zahvaljujemo Gradu Đurđevcu na ugodnom iznenađenju, a učenicima želimo uspješno klizanje bez ozljeda.


[OPŠIRNIJE]GOSTOVANJE PARTNERA PROJEKTA „R.A.I.N.B.O.W.“
Ivan Jaković / datum: 10. 12. 2018. 20:57

U tjednu od 3. do 7. prosinca Osnovna škola Molve je ugostila učitelje i učenike iz Finske, Poljske, Njemačke, Španjolske i Grčke, inače partnere u Erasmus+ projektu „R.A.I.B.O.W.“ (Reading Awakens Imagination, Nourishes Brain, Opens World = Čitanje budi maštu, hrani um, otvara svjetove). Za svaki dan u tjednu su za sudionike projekta bile organizirane razne zanimljive aktivnosti.


[OPŠIRNIJE]MEDNI DAN – podjela meda za učenike 1. razreda
Ivan Jaković / datum: 7. 12. 2018. 09:45

U petak 7. prosinca u OŠ Molve obilježen je Medni dan. U sklopu Mednog dana za učenike prvih razreda matične i područnih škola osigurani su prigodni pokloni. Svaki učenik na poklon je dobio teglicu meda uz pripadajuću kutiju i promotivne materijale. Prilikom podjele meda učenici su se educirali o važnosti meda u svakodnevnoj prehrani. Naglasak je stavljan na pozitivne učinke meda za zdravlje ljudi.


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE O VOLONTIRANJU POVODOM DANA VOLONTERA: "I JA ŽELIM BITI VOLONTER"
Ivan Jaković / datum: 7. 12. 2018. 09:21

U OŠ Molve održano je 6.12.2018. predavanje o volontiranju. Predavanje je održala volonterka Nikol Bali iz Volonterskog centra Koprivnica. Na predavanju su sudjelovali učenici osmih razreda.

 


[OPŠIRNIJE]PRVA MOBILNOST ERASMUS+ PROJEKTA U MOLVAMA
Ivan Jaković / datum: 30. 11. 2018. 16:01

U tjednu od 3. do 7. prosinca 2018. naša škola ugostit će učenike i učitelje iz nekoliko europskih zemalja koje su partneri školi u međunarodnom projektu Erasmus+, a naziv projekta je „R.A.I.N.B.O.W.“ ili „Reading Awakens Imagination, Nourishes Brain, Opens Worlds = Čitanje budi imaginaciju, hrani um, otvara svjetove“. Planirane su različite aktivnosti i radionice u školi i u obilasku važnijih destinacija u Podravini, a posljednji dan će sudionici provesti u Zagrebu.

Detaljan raspored:


[OPŠIRNIJE]NOVA/STARA AUTOBUSNA STAJALIŠTA
Ivan Jaković / datum: 29. 11. 2018. 12:03

Mole se roditelji i učenici da obrate pozornost na nova/stara autobusna stajališta.


[OPŠIRNIJE]MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI
Ivan Jaković / datum: 27. 11. 2018. 09:22

U ponedjeljak (26.11.) učenici predmetne nastave zajedno sa svojim razrednicima i stručnim suradnicima tijekom sata razrednika obilježili su Mjesec borbe protiv ovisnosti. Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE DANA PADA GRADA VUKOVARA
Ivan Jaković / datum: 17. 11. 2018. 16:24

U petak, 16. studenog, učenici i djelatnici škole obilježili su Dan pada grada Vukovara prigodnim video uratkom koji su osmislili učenici osmog razreda nakon što su posjetili Vukovar i okolna mjesta koja su danas spomen ratnih stradanja. Program obilježavanja su vodili učenici Lovro Kovaček i Karlo Jaković, a za prigodni pano je zaslužna likovna grupa.


[OPŠIRNIJE]TIN POPEC, UČENIK 3. RAZREDA, USPJEŠAN NA LIKOVNOM NATJEČJU „VOLONTIRAM – MIJENJAM SVIJET“
Ivan Jaković / datum: 15. 11. 2018. 12:37

Na likovni natječaj „Volontiram – mijenjam svijet“ koji je trajao od 15. rujna do 9. listopada, a koji je organizirao Hrvatski Crveni križ u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu i Agencijom za odgoj i obrazovanje, prijavili su se i učenici trećeg razreda naše škole Patricija Bukovčan, Patricija Mihaljić, Karlo Kopričanec, Matej Jaković i Tin Popec pod mentorstvom učiteljice Dubravke Jaković.


[OPŠIRNIJE]GLEDALI SMO „CRVENKAPICU“
Ivan Jaković / datum: 15. 11. 2018. 09:25

U srijedu, 14. studenog, učenici od 1. do 3. razreda matične te od 1. do 4. razreda Područne škole Medvedička posjetili su Dom kulture u Đurđevcu kako bi pogledali predstavu „Crvenkapica“ u izvedbi teatra Naranča iz Pule, a u organizaciji Ludens teatra Koprivnica, i dobro se nasmijali. Priča o Crvenkapici je svima dobro znana i svatko je prezentira na svoj način, a teatar Naranča se odlučio na šaljivu i pjevnu verziju kako bi je približili kako najmlađima tako i onima malo starijima.   


[OPŠIRNIJE]DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI
Ivan Jaković / datum: 30. 10. 2018. 12:34

Učenice naše škole Magdalena Balogović, Nika Gazdek, Regina Halaček i Renata Lodeta sudjelovale su u Đurđevcu na svečanosti povodom 25. listopada – Dana dobrovoljnih darivatelja krvi. Izvele su pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla Jalta, Jalta te dramsku igru „Isplati li se biti dobar?“. Učenice je pripremala učiteljica Dubravka Jaković, dok je učiteljica Ivana Kolar vodila program.


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJA ZA UČENIKE 1. RAZREDA „VIDI I KLIKNI“
Ivan Jaković / datum: 26. 10. 2018. 13:02

U prostoru sportske dvorane u četvrtak 25. listopada, učenici 1. razreda te djeca predškolske dobi Dječjeg vrtića Pčelica imali su zanimljivo i edukativno predavanje i demonstraciju o sigurnosti u prometu. Naziv edukacije je „Vidi i klikni“ gdje se „vidi“ odnosi na pažljivo promatranje vozila u prometu i njihovo kretanje kako bi sami mogli primjereno reagirati, a „klikni“ na vezanje pojasa u automobilu kako bi se dodatno zaštitili protiv nekih posljedica.

Zahvaljujemo djelatnicima Hrvatskog autokluba na angažmanu oko redovite edukacije naših najmlađih o sigurnosti u prometu.


[OPŠIRNIJE]SUSRET S KNJIŽEVNICOM JASMINKOM TIHI-STEPANIĆ
Ivan Jaković / datum: 25. 10. 2018. 22:55

U Mjesecu hrvatske knjige za učenike viših razreda je u srijedu, 24. listopada, organizirano druženje s književnicom za mlade Jasminkom Tihi-Stepanić. Književnica se rodila 1958. godine u Velikoj Gorici gdje i danas živi i radi kao učiteljica hrvatskog jezika u osnovnoj školi. Često piše kratke priče i pjesme za Modru lastu, SMIB, Radost, Književnost i dijete, na Hrvatskom radiju u emisiji „Priča za velike i male“ te u TV seriji „Psst… Priča!“. Rad s djecom te izazovi i problemi s kojima se suočavaju u mladim danima nagnalo ju je da počne pisati romane.


[OPŠIRNIJE]UČENICI 3. RAZREDA NA KESTENIJADI U OŠ ŠESTINE
Ivan Jaković / datum: 24. 10. 2018. 22:16

U četvrtak 18. listopada bili smo na Kestenijadi u OŠ Šestine. Natjecali smo se u igrama spretnosti s kestenima. U igrama su sudjelovali učenici trećih razreda iz 7 škola. Bilo nam je vrlo zabavno. Najspretnija ekipa osvojila je pehar. Domaćini su nas počastili pečenim kestenima i ručkom. Obišli smo školu, upoznali njihovu učiteljicu koja je Molvarka te se kratko poigrali u školskom dvorištu.  Zatim smo otišli u Hrvatski školski muzej.


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE U SKLOPU PROJEKTA „PROMICANJE ISTINE O DOMOVINSKOM RATU“
Ivan Jaković / datum: 23. 10. 2018. 10:06

U ponedjeljak (22. listopada) u sklopu projekta ''Promicanje istine o Domovinskom ratu'' održano je predavanje za učenike osmih razreda naše škole. Cilj projekta je edukacija učenika osmih razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola o Domovinskom ratu (uzroci, odvijanje ratnih operacija, završetak rata, posljedice). Gost predavač bio je umirovljeni časnik Željko Golubić.


[OPŠIRNIJE]GLASAJTE ZA LOGO ERASMUS + PROJEKTA RAINBOW
Ivan Jaković / datum: 22. 10. 2018. 07:42

Dragi naši učenici i roditelji!

Vrijeme je za odabir logotipa Erasmus + projekta RAINBOW, a traje od 12.10. – 26.10.

Kliknite na zadani link i izaberite najljepši logotip.

 https://polldaddy.com/poll/10137682/

Možete odabrati samo jedan i glasati samo jednom! 

Hvalaaaaa!


[OPŠIRNIJE]OPĆINA MOLVE PODRŽALA NOVI ERASMUS+ PROJEKT OSNOVNE ŠKOLE MOLVE
Ivan Jaković / datum: 19. 10. 2018. 07:49
     Ovoga je tjedna održan radni sastanak kod načelnika Zdravka Ivančana s predstavnicima Osnovne škole Molve: ravnateljem Ivanom Jakovićem te voditeljicama europskoga projekta, učiteljicama Mirjanom Kelemin i Marijom Halaček.    
     Općinski je načelnik podržao novi projekt, posebno ističući važnost kvalitetnog obrazovanja, promoviranje škole i mjesta te suradnje koja u tome neizmjerno pomaže.

[OPŠIRNIJE]„ČITANJEM UPOZNAJEMO SVIJET“ – projekt učenika 3. razreda
Ivan Jaković / datum: 17. 10. 2018. 22:29

Na prvi dan Mjeseca hrvatske knjige, 15. listopada, učenici 3. razreda gostovali su u školskoj knjižnici kako bi prigodno obilježili početak svog projekta posvećenog čitanju. Zbog istih su razloga učenici sljedeći dan, 16. listopada, posjetili i Narodnu knjižnicu Virje. Kroz školsku godinu će još više uživati u čaroliji pisane riječi, a cilj projekta je višestruki – bogaćenje rječnika, stjecanje novih znanja i ono najvažnije, unaprjeđenje čitanja i ljubavi prema knjizi.


[OPŠIRNIJE]MEDENJAKI Z MOLVARSKE ŠKOLE
Ivan Jaković / datum: 15. 10. 2018. 12:56

Učenička zadruga "Mlin" Osnovne škole Molve pod voditeljstvom učiteljice Mirele Halaček  i 8. a razred s projektom iz građanskog odgoja pod voditeljstvom učiteljice Mirele Paša, a u suradnji s Pčelarskom udrugom "BAGREM" Đurđevac ponovno su predstavili Osnovnu školu Molve na 15. Đurđevečkom  medvenom denu, 13. listopada 2018. 


[OPŠIRNIJE]DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Ivan Jaković / datum: 9. 10. 2018. 22:05

U našoj školi smo kroz integriranu nastavu obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Neki razredi su ostali u školi, dok su se drugi zaputili na teren, a kako su se proveli provjerite na fotografijama. Učitelj likovne kulture Zvonimir Haramija pobrinuo se za prigodni pano, dok je vjeroučiteljica Ivana Seleš zaslužna za bogato dekoriran stol s pekarskim proizvodima i kolačima. Na kraju dana su se svi okupili u holu škole gdje je fra Zdravko Tuba održao blagoslov i na taj način svečano završio ovo obilježavanje.    

„Iz zemlje se biljke viju,

Na suncu nam one zriju.

Drago Sunce, zemljo draga,

Hvala Vam za Vaša blaga.“

* Zahvala preuzeta sa stranice „Lukin portal“, URL: http://www.pjesmicezadjecu.com/dan-kruha/hvala.html


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN UČITELJA
Ivan Jaković / datum: 8. 10. 2018. 21:49

Povodom Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada, učenici su dobili priliku uskočiti u kožu učitelja i iz prve ruke doživjeti sve teškoće i radosti podučavanja. Priliku da budu učitelji mogli su iskoristiti svi zainteresirani učenici od 4. do 8. razreda, a mogli su podučavati u bilo kojem razredu od 1. do 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]IZLET U ZAGREB
Ivan Jaković / datum: 1. 10. 2018. 11:46

U petak 28. rujna učenici četvrtih razreda iz OŠ Molve, PŠ Repaš i PŠ Medvedička išli su na izlet u Zagreb. Posjetili su Tehnički muzej gdje su razgledali rudnik, odjel vatrogasne opreme i odjel vozila. U kazalištu Trešnja  gledali su zabavnu i poučnu predstavu za djecu „Zora Riđokosa“. U Školskom muzeju su mogli vidjeti kako je izgledala učionica u prošlosti i kakvim pomagalima su se koristili učenici. Tamo je za naše učenike upriličena zanimljiva radionica pisanja krasopisom. Nakon slasnog sladoleda išli su na razgled važnijih znamenitosti našeg glavnog grada. Učenici su razgledali Trg bana Josipa Jelačića, Markov trg, kamenita vrata, katedralu, vozili se u uspinjači. Puni dojmova vratili su se kući u večernjim satima.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE EUROPSKOGA DANA JEZIKA
Ivan Jaković / datum: 26. 9. 2018. 22:24

26. rujna je dan posvećen europskim jezicima, a u Osnovnoj školi Molve se redovito obilježava. Ove školske godine učenici su bili uključeni u različite aktivnosti povezane  s aktualnim školskim Erasmus + projektom - R.A.I.N.B.O.W. Proučavali su razlike u jezicima zemalja partnera: finskog jezika, španjolskog, grčkog, hrvatskog, engleskog, poljskog i njemačkog. Slaveći sličnosti koje nas povezuju i razlike koje nas razdvajaju, učenici su osvijestili potrebu poznavanja drugih i važnost međukulturne i višejezične kompetencije.


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Ivan Jaković / datum: 11. 9. 2018. 13:31

Hrvatski olimpijski dan obilježili smo 10. i 11. rujna. Prvi dan učenici predmetne nastave, a drugi dan učenici razredne nastave upoznali su se s TABATA vježbanjem.

Što je to TABATA vježbanje? To je jedan od najpopularnijih HIIT treninga (visoko–intenzivan rad u trajanju 20 sekundi koji se izmjenjuje s pauzama od 10 sekundi).


[OPŠIRNIJE]OSNOVNA ŠKOLA MOLVE U NOVOME ERASMUS+ PROJEKTU
Ivan Jaković / datum: 5. 9. 2018. 22:21

               Projekt nosi naziv R.A.I.N.B.O.W. - Reading Awakens Imagination, Nourishes Brain, Opens Worlds – u prijevodu Čitanje budi imaginaciju, hrani um, otvara svjetove.

Glavne značajke projekta

Ovaj je projekt naš način naglašavanja važnosti čitanja danas, ne samo kao sredstva osobnog razvoja ili razonode, nego i kao način promoviranja prioriteta i vrijednosti koje se odnose na širu europsku zajednicu u kojoj živimo i radimo. Projekt je osmišljen od strane učitelja koji dolaze iz Španjolske, Hrvatske, Finske, Njemačke, Grčke i Poljske. Učitelji navedenih zemalja postali su novi partneri Osnovne škole Molve. Koordinator dolazi iz Španjolske, na čijoj je nacionalnoj listi Erasmus+ projekata R.A.I.N.B.O.W. osvojio 11. mjesto od ukupno 410 prijavljenih.

Projekt će trajati dvije godine, počevši s 1. 9. 2018., uz koordinatoricu učiteljicu engleskog jezika Mirjanu Kelemin i potporu svih djelatnika škole i lokalne zajednice. Upravo je Osnovna škola Molve prvi domaćin svim partnerima, i to već u prosincu.


[OPŠIRNIJE]PRVI NASTAVNI DAN
Ivan Jaković / datum: 4. 9. 2018. 10:43

U ponedjeljak nam je opet bilo veselo u školi, počela je nova nastavna godina, a upoznali smo i naše prvašiće. Stariji učenici su u školu došli u 8 sati kako bi se podružili sa svojim razrednicima te se podsjetili školskih pravila i bontona, dok je za prvašiće održan svečani prijem kojemu je prisustvovao i predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Tuba. Roditeljima i učenicima prvog razreda se najprije obratio ravnatelj škole s riječima ohrabrenja, dok je svim učenicima zaželio uspjeh u novoj školskoj godini.

Kroz program se izmjenjivala recitacija i pjesma učenika nižih razreda, a na kraju je slijedila prozivka prvaša i podjela općinskih poklona, prsluka za bolju vidljivost u prometu, prometna bojanka te bombona, ali psssst o tome da zubarka ne sazna wink.


[OPŠIRNIJE]PRILIKA ZA SVE
Ivan Jaković / datum: 30. 8. 2018. 10:34


[OPŠIRNIJE]PRVI DAN NASTAVE
Ivan Jaković / datum: 24. 8. 2018. 12:10

Dragi naši učenici i roditelji,

nadamo se da ste se preko ljetnih praznika dobro odmorili i polako se već počeli pripremati za novu školsku godinu koja kreće 3. rujna 2018.

Koji je raspored za taj dan?smiley Provjerite pod „Opširnije“.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju