« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Video izradio: Leon Ormanec, 8.b
(Unaprijed se ispričavamo zbog nekoliko nedoličnih fotografija)
Učenička zadruga „Mlin“ Osnovne škole Molve, čiji članovi su učenici 6. razreda s voditeljicom Mirelom Paša, osvojila je 6. mjesto na XII. Županijskoj smotri učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije na kojoj je sudjelovala po drugi put od osnutka zadruge 2014. godine.
Smotra je održana 2. svibnja 2023., a na njoj je sudjelovalo 15 učeničkih zadruga od 22 učeničke zadruge koje postoje u Koprivničko-križevačkoj županiji. Našu zadrugu predstavljali su učenici Tea Gregurić i Tomislav Hontić.
Zadrugari su se predstavili projektom iz Građanskog odgoja i obrazovanja naše zadruge pod nazivom „Tradicionalna i zdrava poslastica-suho voće“. Štand je bio uređen proizvodima i uradcima učenika na satima zadruge. To su bile pahuljice od škrnicli kojima smo u blagdansko vrijeme ukrasili školu i trgovine u Molvama, slike od čavala na drvetu, pisanice ukrašene salvetnom tehnikom, cvijeće od papira te naš proizvod nova-stara slastica - paketići suhih jabuka, naranča, šljiva, krušaka i banana.
Time smo promovirali tradicionalnu i zdravu domaću poslasticu koja može biti i lijek.
Naš je stol bio veoma zapažen jer je nudio i degustaciju, a i privlačio je posebnim mirisom i drugačijom prezentacijom. Učenici su pred žirijom i posjetiteljima prezentirali rad naše zadruge i pripremu slastice, suhog voća.
Uz svoj proizvod učenici su dijelili i brošuru zadruge s postupkom za pripremu zdravog slatkiša te dobrobitima koje on ima za organizam.
Za smotru smo snimili i kratki film o izradi našeg proizvoda.
Zadovoljni smo svojom prezentacijom i predstavljanjem tradicije koja se zaboravlja, a želimo je oživjeti. Svojim proizvodom želimo potaknuti na izradu zdrave poslastice koju možemo sami pripremiti uz obiteljsko druženje i zajedno konzumirati, a njome možemo pozitivno utjecati na zdravlje. I ovim projektom i proizvodom promovirali smo školu i naše mjesto po cijeloj našoj županiji.