preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

  

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

COMENIUS

 

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 1. 2014.

Ukupno: 73203
Ovaj mjesec: 1484
Ovaj tjedan: 383
Danas: 197
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SVJETSKI DAN ŠUMA
Autor: Ivan Jaković, 23. 3. 2017.

U utorak 21. ožujka naša škola je obilježila dva značajna dana, jedan od njih je Svjetski dan osoba s Down sindromom o kojemu smo već pisali, a sada vam pišemo i o drugom - Svjetskom danu šuma. Naša škola je ovaj Dan obilježila kroz integriranu nastavu. Srećom nas je poslužilo sunce i toplo vrijeme (neki bi rekli i pretoplosmiley) pa su se mogle realizirati aktivnosti izvan škole koje su učitelji zamislili.


Šumama treba posvetiti posebnu pozornost jer su zbog lošeg gospodarenja, požara, onečišćenja tla, kiselih kiša i drugih čimbenika danas ugrožene, a vrlo su nam važne za egzistenciju. Razrednici su u dogovoru s drugim učiteljima osmislili razne zanimljive aktivnosti za učenike na otvorenom, a povodom toga dana za učenike nižih razreda je organizirano i predavanje koje su vodile djelatnice Hrvatskih šuma Marina Juratović i Sonja Rukavina. Za niže razrede imale su predavanje u prostoriji školskog restorana, dok je, isto povodom Dana šuma, ali i profesionalne orijentacije, za osmaše organizirano predavanje u prostoriji šumarije Repaš.

NIŽI RAZREDI

Kao što smo rekli, učenici nižih razreda su najprije slušali predavanje djelatnica Hrvatskih šuma, a zatim su ih učiteljice izvele u šetnju do velikog nogometnog igrališta gdje su igrali graničar. Kako na predavanju nisu mogli biti svi zajedno, već dva po dva razreda, dok su jedni bili na predavanju u školskom restoranu, drugi su u razredima razgovarali o šumama ili crtali.

5. RAZRED

Razrednica Rajna Franjo je zajedno s učiteljicama Mirelom Halaček i Marinom Đukin osmislila aktivnosti za svoj razred. Najprije su članovi školske zadruge „Mlin“ pred cijelim razredom prezentirali prezentaciju o šumi, čitali su razne citate o očuvanju šume i zašto nam je šuma važna, sami osmišljavali poučne izreke, a zatim te izreke postavili na pano. Sljedeća je aktivnost isto bilo kreativna, radili su origami žabe koje skaču, a da bi to malo začinili, na kraju su se natjecali čija žaba skače najdalje. Vjerujem da je natjecanje bilo napeto. Učiteljice su im namijenile i aktivnost na otvorenom, tako da su se nakon svega prošetali do velikog nogometnog igrališta i odigrali par rundi graničara.

6.A RAZRED

Odmah s jutra pred školu se parkirao traktor s prikolicom koji je imao zadatak prevesti učenike i razrednicu Mirelu Pašu te učitelja Zvonimira Haramiju na njihovo odredište. Njihova razrednica je zamislila druženje i poduku iz pčelarstva u njezinom pčelinjaku nedaleko od mjesta. Dojam su upotpunili pečenjem kobasica na logorskoj vatri. Hvala tati Kovačeku na prevozu do pčelinjaka.

6.B RAZRED

I razrednik 6.b razreda je osmislio aktivnosti u prirodi. Njihova je destinacija bila kućica na jezeru Čingi-lingi. Učenici su se također opskrbili slaninama, kobasicama i dr. mesnim proizvodima koje su pekli na logorskoj vatrici. Ovakva vrsta nastave će im dugo ostati u sjećanju, a tati Žufiki zahvaljujemo na prijevozu.

7.A RAZRED

Razrednik Tomislav Čerepinko je svoje snage ujedinio s učiteljima Ivom Franjo i Matejom Ištvanom. Prva dva školska sata bili su u školi – najprije je učitelj Ivo Franjo govorio o kartama i njihovoj primjeni, pokazao im kako se upotrebljava kompas i određuje azimut, a zatim im je razrednik pričao o orijentacijskom trčanju te su imali radionicu iz toga. Prvo su izradili kartu učionice, a zatim je svaki učenik pomoću karte morao pronaći određenu kontrolnu točku i mjerilo se koji se učenik najbolje snalazi u prostoru pomoću karte. Drugi dio dana se sastojao od odlaska na Krbuljin i primjenu stečenih znanja na terenu. Učitelji su za njih pripremili i rekreacijsko druženje na velikom nogometnom igralištu uz novi sport – Ultimate frizbi.

7.B RAZRED

Učenici 7.b razreda otputovali su na imanje obitelji Dorijana Ivančana  koji imaju voćnjak i vinograd na obroncima Bilogore. Stigavši u vinograd najprije su se prošetali šumom u kojoj su proboravili dva sata. Vrativši se natrag, zasadili su jednu trešnju i prezentirali plakate o šumama zemalja u projektu Erasmus+ u kojem je njihova razrednica Marija Halaček. A onda je krenuo i onaj opušteniji dio pečenja kobasica i špeka na šibama na vatri. Veselom društvu priključile su se i mame Ivančan, Vincek i Lončar te su za njih još pripremile i roštilj te neizostavni pomfri. Nakon bogatog ručka nisu legli drijemat, već su igrali razne igre s loptom. Kako bi obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom, nosili su šarene čarape.

8. RAZREDI

Osmašima su dan organizirali njihovi razrednici Danijela Večenaj i Stanko Molnar te učiteljica Martina Hegedušić. Na početku dana poslušali su prezentaciju učiteljice Martine o važnosti šuma i naravno o znamenitostima šuma u našoj Županiji. Nakon toga posjetili su lovački dom Čambinu. Stigavši tamo podijelili su se u dvije skupine i dobili određene zadatke. Zadaci su bili vezani uz šume i snalaženja u njima. Nakon zadataka imali su predavanje koje je prezentiralo stručno vodstvo šumarije Repaš i Koprivnica koje im je govorilo o povijesti repaških šuma, njihovom nastajanju i o šumarstvu kao gospodarskoj djelatnosti. Nakon predavanja podružili su se, razgledali Čambinu i krenuli kućama.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju