preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

  

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

COMENIUS

 

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 1. 2014.

Ukupno: 73203
Ovaj mjesec: 1484
Ovaj tjedan: 383
Danas: 197
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ČESTITKA UČITELJICI MARIJI HALAČEK NA OBNOVI STATUSA U ZVANJE SAVJETNICE
Autor: Ivan Jaković, 12. 3. 2017.

U utorak 28. veljače našu je školu posjetila viša savjetnica za hrvatski jezik iz Agencije za odgoj i obrazovanje dr.sc. Marijana Češi koja je taj dan pratila rad učiteljice Marije Halaček, a na kraju ju obavijestila da je obranila svoje zvanje savjetnice. Ali naša Marija se nije morala brinuti, ova obnova statusa joj je samo pokazala kako sve što radi, radi sa 100%-im uspjehom, kreativnošću i predanošću tome, što se, naravno, na kraju svega vidi i kod njezinih učenika. U nastavku možete pročitati više o radu učiteljice kroz pet godina koliko je prošlo je od napredovanja u zvanje savjetnice.


Učiteljica Marija Halaček radi u OŠ Molve već 21 godinu, a zadnjih devet godina voditeljica je Županijskog vijeća učitelja hrvatskoga jezika Koprivničko-križevačke županije čija je zadaća da brine o kvalitetnom stručnom usavršavanju svih učitelja hrvatskoga jezika na županiji.

Kao razrednica, s roditeljima svojih učenika, ima odličnu komunikaciju i suradnju, pa projektima osvajaju razna priznanja, kao što je nagrada za najinovativniju volontersku inicijativu u 2012. godini s projektom „Razveselimo bližnje“.

Prema njezinoj inicijativi u školi je osnovan školski književni klub „Dubravko Ivančan“, a danas je njegova voditeljica. Klub je dobio ime po našem sumještaninu, porijeklom Molvarcu, pjesniku Dubravku Ivančanu. Svečanost otvorenja kluba posjetila je i „kuma“ kluba književnica Božica Jelušić. Bio je to ujedno i književni susret s poznatom pjesnikinjom i mali kolokvij o D. Ivančanu. Tijekom godina školski književni klub ostvarivao je zapažene rezultate u svojem radu: nagrade na različitim literarnim natječajima, 2. nagrada na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas u Sisku, pobjedu na Kajkavskome etnografskom kvizu, aktivnosti uz Noć knjige, a članovi su nastupali na različitim svečanostima promovirajući kajkavsku riječ ili standardnu.

U suradnji s kolegama radila je na projektu školskog mjuzikla – članovi Školskog književnog kluba osmislili su idejnu priču, učitelj glazbene kulture Dražen uglazbio je songove,učitelj likovnog Zvonimir scenografiju, učiteljica razredne nastave Dubravka glumu, a učiteljica Željka uvježbala je koreografiju.

Zajedno s ravnateljem škole Ivanom Jakovićem radila je na monografiji o OŠ Molve te je istu i lektorirala, a lektorirala je i napisala predgovor pjesničkoj zbirci Božidara Skelina.

Marija se redovito uključuje u integrirane dane na razini škole povodom Dana vode ili Dana planeta Zemlje ili u ovogodišnjem Danu šume, a daje i ideje za obilježavanja drugih dana tijekom školske godine, kao što je npr. Dan učitelja. U radijskoj emisiji „Podravska periska“, koja se emitira jednom tjedno na Podravskom radiju, Marija je sudjelovala s nizom tema vezanih uz kajkavsko stvaralaštvo učenika.

Marija nije samo aktivna u školi, već je svoje zanimanje proširila i van granica Lijepe naše. Naša škola je od 2013. do 2015. bila u međunarodnom Comenius projektu “Let Europe’s Rhythm Beat in the Same Heart”, a Marijina zadaća bila je objavljivanje rezultata projekta u medijima te pronalaženje i komunikacija sa sponzorima, priprema prezentacija i sudjelovanje u mobilnostima na Siciliji i u Turskoj. Nakon uspješno završenog Comenius projekta i prihvaćenog završnog izvješća od Agencije za mobilnost i programe EU, zajedno s kolegicom učiteljicom engleskog jezika Mirjanom, osmislila je novi projekt. Erasmus+ je također program Agencije za mobilnost i programe EU, ali ovog puta odlučile su se za KA1 – ključna aktivnost koja podrazumijeva stručno osposobljavanje učitelja različitim seminarima fokusiranima na različite teme. Projekt su nazvale “Europska dimenzija u kurikulumu seoske škole”. Planirana su putovanja u Francusku (seminar o novim načinima učenja i poučavanja o Europi), Finsku (seminar – upoznavanje s finskim obrazovnim sustavom), Portugal (seminar o upravljanju EU projektima) i Maltu (seminar o multikulturalizmu u školama).

O učiteljici Mariji moglo bi se napisati još puno toga, ali mislim da smo vam i ovim kratkim pregledom dali uvid u njezin bogat rad, trud i upornost što je vidjela i viša savjetnica. Još jednom ČESTITAMO kolegici Mariji obnovu zvanja savjetnice i želimo joj još puno godina takvog uspješnog rada i kreativnosti. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju