Izvor: Dubravka Jaković, učiteljica 2. r./
U ponedjeljak, 13. listopada, učenici drugog razreda posjetili su OPG Martinčević i upoznali koje poslove sve mora odraditi ratar da bi ubrao žitarice, kojim strojevima se pri tome koristi te koje su prednosti, ali i nedostaci zanimanja ratar. Također su uz pomoć mame Jelene obišli farmu krava, upoznali kako se krave muzu, gdje odlazi mlijeko, čime se hrane, koliko puta na dan trebaju jesti te koliko vremena svakog dana treba posvetiti životinjama i pripremi hrane za njih.
Posjet OPG-u dio je aktivnosti razrednog projekta „Zanimanja i hobiji naših roditelja i susjeda“ koji su također vezali i uz obilježavanje Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje.
Nakon što su naučili što sve radi ratar, kako se dolazi do brašna, koje su sve vrste brašna, uz pomoć tete Spomenke naučili su kako od brašana umijesiti tijesto te kako izraditi štruklje. Učenice su uglavnom pažljivo razvlačile tijesto dok su dečki pripremali nadjev od plodova jeseni. Bilo je tu jabuka, oraha, tikvica, maka…
Zahvaljujemo mami Jeleni i tati Mariju na gostoprimstvu te teti Spomenki na pomoći u pripremanju štruklja!


















