2018-02-20 08:55:32

NASTAVAK UVRŠTAVANJA EUROPSKE DIMENZIJE U OŠ MOLVE – PRIPREMNI SUSRET U POLJSKOJ ZA NOVI ERASMUS +

Učiteljice Mirjana Kelemin i Marija Halaček putovale su u Poljsku radi dogovora s partnerima za novi međunarodni projekt Erasmus +.  Glavne teme planiranog projekta su poticanje na čitanje, istraživanje europske kulturne baštine te razmjena metodičkih materijala i praksi. 

Nakon uspješnog završetka KA1 projekta te u potpunosti prihvaćenoga završnoga izvješća od strane Agencije za mobilnost i programe EU, OŠ Molve nastavlja s uvrštavanjem europske dimenzije u kurikulum škole i njezin Razvojni plan. Učiteljice M. Kelemin i M. Halaček su ponovo napisale projektnu prijavu za novi projekt KA 1,  no to nije sve.

Baš kako je rasla vizija, tako su se stvari i odvijale: stvorile su se nove veze i dogovoreni novi partneri za prijavu novih projekata, ovaj put u KA 2 – aktivnosti za međunarodnu suradnju i mobilnost.

Nakon rada on-line na dokumentima projektne prijave, stvorila se potreba i mogućnost za susret face-to-face s mogućim suradnicima. Sastanak partnera održan je u Poljskoj,  u gradu Wroclawu, u školi „Janusz Korczak“ prvoga tjedna veljače.  Domaćini su osigurali potrebne resurse za učinkovit rad te svojom gostoljubivošću omogućili dobar i kvalitetan tijek rada.

U projektnoj prijavi sudjelovat će ove zemlje: Poljska, Grčka, Finska, Njemačka, Hrvatska  te Španjolska koja će biti i koordinator. Projekt bi se provodio dvije školske godine, počevši od rujna ove godine. U svakoj bi se zemlji održala mobilnost učenika i učitelja s ciljem razmjene dobre prakse, upoznavanja novih kultura i običaja te s velikim naglaskom na čitanje.

Ovaj sastanak dao je naslutiti kako će biti jako lijepo raditi s vrlo komunikativnim i stručnim suradnicima iz različitih zemalja. Nadamo se uspješnoj prijavi  i rezultatima o kojima ćete biti na vrijeme obaviješteni!


Osnovna škola Molve