2017-06-13 09:06:32

OBITELJSKA OLIMPIJADA

Povodom Dana škole u četvrtak 8. lipnja održana je obiteljska olimpijada za učenike i roditelje matične škole u Molvama, a druženje je obilježeno kroz sportske aktivnosti. Sve je krenulo u jutarnjim satima na školskom igralištu gdje je voditeljica otvorila 13. obiteljsku olimpijadu, a završilo u podnevnim satima uživanjem u grahu i soku.

Učenici su se opredijelili za sportsku aktivnost u kojoj će se natjecati, a imali su izbor između rukometa, nogometa, košarke, štafetnih igara, povlačenja užeta, plesa oko stolica,… dok su niži razredi skakali u vrećama, nosili jaje u žlici, prebacivali karton, igrali graničar, povlačili konop i dr. Kao što vidite, izbora je bilo dosta, a vremena malo, tako da se stalno nešto odvijalo na glavnom igralištu ili sporednim košarkaškim terenima ili atletskoj stazi ili uz igralište. Nakon održanih igara, učenici i okupljeni roditelji su se okrijepili grahom i sokom.

Tijekom cijelog tog zbivanja na igralištima, u hladu škole smjestili su se učenici-članovi dviju izvannastavnih grupa; školske zadruge „Mlin“ i „Spretne ruke“. Za sve sudionike olimpijade pripremili su štand s raznoraznim artiklima u vlastitoj proizvodnji i prodavali ih po simboličnoj cijeni. Sakupljenim novcima će voditeljice nabaviti materijal za nove maštovite proizvode.


Osnovna škola Molve