preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

  

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

COMENIUS

 

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

COMENIUS
MALTA
Ivan Jaković / datum: 19. 5. 2017. 12:54

Nakon tri odrađena usavršavanja u sklopu Erasmus+ projekta OŠ Molve, učitelji su odradili i četvrto, posljednje usavršavanje na Malti, u mjestu Senglea u razdoblju od 8.5. do 16.5. s temom „Kreativnost i interkulturalnost“. Na ovom usavršavanju sudjelovali su učiteljica engleskog jezika i koordinatorica projekta Mirjana Kelemin te ravnatelj OŠ Molve Ivan Jaković. 


[OPŠIRNIJE]OŠ MOLVE U PORTUGALU
Ivan Jaković / datum: 3. 5. 2017. 11:42

Učiteljica engleskog jezika Mirjana Kelemin sudjelovala je na trećoj mobilnosti u Portugalu, u gradu Caldas da Rainha, nastavljajući tako aktivnosti mobilnosti u sklopu Erasmus + programa OŠ Molve i projekta „Europska dimenzija u kurikulumu seoske škole“. Mobilnost je bila održana u razdoblju od 22.4. do 29.4. s temom „Kvalitetno upravljanje EU projektima“.


[OPŠIRNIJE]ERASMUS+ OŠ MOLVE: U potrazi za tajnom finskog uspjeha
Ivan Jaković / datum: 31. 1. 2017. 13:01

Osnovna škola Molve nastavila je s mobilnostima učitelja u sklopu svojega projekta „Europska dimenzija u kurikulumu seoske škole“. U Finsku, u grad Joensuu smješten u Sjevernoj Kareliji, putovali su pedagog škole Miroslav Saraga i učiteljica hrvatskog jezika Marija Halaček. Od 21. do 26. siječnja 2017. molvarski su učitelji bili sudionici tečaja vezanog uz finski obrazovni sustav koji slovi kao najbolji u Europi. 


[OPŠIRNIJE]EUROPSKA DIMENZIJA U KURIKULUMU SEOSKE ŠKOLE
Ivan Jaković / datum: 21. 11. 2016. 10:34

Osnovna škola Molve ponovno je uspješno aplicirala na natječaj Erasmus +  te u sklopu KA1 – ključne aktivnosti provodi svoj projekt pod nazivom „Europska dimenzija u kurikulumu seoske škole“ koji će trajati u školskoj godini 2016./17. i postati dio školskog Razvojnog plana. Projektnu su ideju pokrenule učiteljice Mirjana Kelemin i Marija Halaček, potaknute dobrim iskustvima nakon dvogodišnjeg Comenius projekta. Iskustva su pokazala kako je i učiteljima i učenicima vrlo važna međunarodna suradnja koja proširuje vidike i osnažuje sudionike odgoja i obrazovanja. 


[OPŠIRNIJE]OŠ MOLVE U POLJSKOJ!
Ivan Jaković / datum: 3. 7. 2015. 10:14

Ponovno su srca Comenius partnera iz Litve,Italije, Mađarske, Poljske, Hrvatske i Turske kucala jednakim ritmom na 5.mobilnosti  od 23.11. – 29.11. Ovog puta domaćin partner bila je Poljska, točnije škola Gymnazjum Marii Konopnickiey iz Szydlowa, mjesta oko 15 km udaljenog od grada Piotrkow Trybunalski.


[OPŠIRNIJE]PUTOVANJE U TURSKU
Ivan Jaković / datum: 23. 6. 2015. 08:49

Putovati u Tursku veliki je privilegij za današnje mogućnosti, školske i općenito –financijske. Učenici i učitelji OŠ Molve stekli su ga svojim predanim radom i upornošću u Comenius projektu Let Europe's rhythm beat int he same heart.

Mobilnost se održala od 24.do 29.svibnja 2015. godine u gradu Malatiji, smještenom u istočnom dijelu Turske,u brdovitoj regiji Istočne Anadolije. Grad broji oko 740 000 stanovnika, a poznat je po svojim kajsijama (kayseri). Okružuju je veliki voćnjaci marelica koje su ujedno i zaštitni znak ovoga grada. Povijest imena grada veže se i uz ove nazive: Melidu, Malidyia, sve do čak i nama poznatog imena – Melita.

https://youtu.be/c4VKGTZB0BM

 


[OPŠIRNIJE]OŠ MOLVE NA 4. MOBILNOSTI COMENIUS PROJEKTA U LITVI
Ivan Jaković / datum: 16. 10. 2014. 10:35

TJEDAN  NOVIH  ISKUSTAVA, DOŽIVLJAJA I SPOZNAJA

Novom školskom godinom nastavili smo i rad na Comenius projektu.

Učenici Adnan Sefer, Ena Halaček i Mateja Đukin te učitelji Dražen Štefan, Dubravka Jaković i Mirela Paša s koordinatoricom projekta Mirjanom Kelemin proveli su tjedan dana, od 22.9.2014. do 29.9.2014., na 4. mobilnosti Comenius projekta koja se održala u Litvi, u gradu Vareni.

RITAM  EUROPE KUCA PONOVNO U NAŠIM SRCIMA 


[OPŠIRNIJE]COMENIUS U MOLVAMA
Ivan Jaković / datum: 4. 6. 2014. 10:50

     Comenius projektom Osnovna škola Molve ostvarila je multilateralno partnerstvo u europskom projektu Comenius Agencije za mobilnost.
     Suradnja učenika i učitelja održava se s ovim zemljama: Italijom, Mađarskom, Poljskom, Litvom i Turskom.
     Predstavnici navedenih zemalja na tjedan dana posjetili su Osnovnu školu Molve od 19. - 24. svibnja 2014. Ukupno, tridesetak osoba (14 učitelja i 19 učenika). To je bila prilika da se pokažemo u vedrom i poduzetničkom svjetlu, svjesni vrijednosti kulture i tradicije koju nosi naša škola, općina i domovina. 
    Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli ostvariti ovo druženje u Molvama, a posebno našem sponzoru, INA d.d.

 


[OPŠIRNIJE]OŠ MOLVE NA SICILIJI!
Ivan Jaković / datum: 16. 4. 2014. 08:51

Od 6. do 12. travnja učitelji i učenici OŠ Molve sudjelovali su u drugoj mobilnosti projekta Comenius: „Let's Europe's Rhythm Beat in the Same Heart“. Domaćin bio je Marineo, gradić na Siciliji, škola Istituto Compresivo Marineo-Bolognetta, Piazza Garfield-Lodi. Ovaj grad je od glavnog grada Palerma udaljen svega 40 km.


[OPŠIRNIJE]RADIONICE ZA USKRS 20.3. i 31.3.
Ivan Jaković / datum: 16. 4. 2014. 08:50

Comenius tim i Comenius grupa se priprema za drugu mobilnost. Ona će se održati u razdoblju od 6.travnja do 12. travnja u gradiću Marineo na Siciliji. Tema za ovu mobilnost je Uskrs - prikazati uskršnje običaje našeg kraja i naše zemlje pa smo s tim povodom organizirali radionicu s roditeljima i učenicima 2. i 3. razreda OŠ Molve te organizacijom Hrvatsko srce Molve da ukrasimo pisanice na naš tradicionalan način, voskom.

Također smo imali radionicu u PŠ Repaš zajedno sa slikarima iz Repaša koji su oslikali pisanice u maniri naive te su i pokazali tehniku slikanja na staklu, a učitelj likovne kulture je izradio video koji smo prikazali našim kolegama iz Europe kako mi ukrašavamo pisanice.

Napravili smo dovoljno pisanica da svi kolege i učenici koji će sudjelovati na mobilnosti dobiju jednu na poklon.

Zahvaljujemo se roditeljima i učenicima 2. i 3. razreda OŠ Molve i organizaciji Hrvatsko srce Molve na pomoći i ukrašenim pisanicama te učenicima PŠ Repaš i slikarima Josipu Tothu i Dragi Žufiki koji su nam rado oslikali pisanice i pokazali slikanje na staklu u maniri naive.

Veselimo se drugoj mobilnosti u Italiju, Sicilija, Marineo.

                                                                                    Comenius tim


[OPŠIRNIJE]20.ožujka 2014. SKYPE MEETING
Ivan Jaković / datum: 16. 4. 2014. 08:48

Učenici Comenius grupe su zajedno sa svojom voditeljicom organizirali skype meeting s kolegama iz Turske. Pripreme za drugu mobilnost u Italiju, tj.Siciliju su u tijeku, a nakon toga slijedi i treća mobilnost u svibnju koja će se održati u našoj zemlji od 19. do 24. svibnja.

S velikim iščekivanjem očekujemo naše prijatelje pa smo se već sad htjeli upoznati i razmijeniti informacije jedni o drugima da bismo im bili što bolji domaćini.

Unatoč lošoj vezi, uspjeli smo upoznati 5 učenika koji dolaze kod nas na mobilnost i njihovu učiteljicu.

Veselimo se njihovom dolasku i već vrijedno radimo na aktivnostima i programu za njihov dolazak.

                                                         Comenius tim


[OPŠIRNIJE]COMENIUS KUTAK
Ivan Jaković / datum: 10. 2. 2014. 08:32

Aktivnosti Comenius projekta se nastavljaju. Nakon radionica o Božiću u Molvama i izradi čestitki za naše partnere u projektu, primili smo i mi njihove. Naš Comenius kutak smo uredili s njihovim čestitkama.


[OPŠIRNIJE]Tradicionalna proslava Božića u Molvama
Ivan Jaković / datum: 3. 1. 2014. 11:10

U petak 13. prosinca dramska skupina zajedno s voditeljicom Dubravkom Jaković pripremila je scenski prikaz proslave Božića u Molvama. Ovaj dramski prikaz  jedna je od aktivnosti Comenius projekta, gdje sve zemlje partneri kroz video ili prezentacije prikazuju kako se slavi Božić. Radovi (video i prezentacije) će biti objavljene na web stranici Comenius projekta LERBISH. 

http://lerbish.jimdo.com/

http://www.youtube.com/watch?v=rof59zBN26k


[OPŠIRNIJE]LOGO natjecanje
Ivan Jaković / datum: 3. 1. 2014. 11:08

U razdoblju od 1. do 15. prosinca trajalo je glasovanje za logo Comenius projekta. Svaka škola partner je izabrala jedan uradak i postavila ga na web stranicu LERBISH. Od ukupno 6 loga jedan je izabran. Iz svake škole 20 učenika je glasalo za logo koji mu se najviše sviđa, izuzev loga njegove škole. Comenius logo naše škole izradio je učitelj likovne kulture prof. Zvonimir Haramija zajedno s učenicima likovne grupe, te s ponosom objavljujemo da je upravo naš logo izabran za logo Comenius projekta LERBISH. Sve pohvale i čestitke našem kolegi te likovnoj grupi.  


[OPŠIRNIJE]S COMENIUSOM TJEDAN DANA U MAĐARSKOJ!
Ivan Jaković / datum: 3. 1. 2014. 11:06

U razdoblju od 21. do 26. listopada 2013. učenici i učitelji OŠ Molve sudjelovali su u prvoj mobilnosti zemalja partnera Comenius projekta ''Let Europe's Rhythm beat in the same heart'' u Mađarskoj u gradu Szolnoku.

U ovom susretu sudjelovale su učiteljice Mirjana Kelemin (koordinator), Marina Đukin i pedagog škole Miroslav Saraga te učenice Arijana Jaković, Velina Kopričanec i Lana Prečko.


[OPŠIRNIJE]OSNOVNA ŠKOLA MOLVE U COMENIUSU
Ivan Jaković / datum: 3. 1. 2014. 11:02

Osnovna škola Molve ponosna je što joj je u rujnu Agencija za mobilnost i programe EU-a  odobrila financijsku potporu od  22 500 eura za sudjelovanje u međunarodnom projektu  Comeniusa  Let Europe's Rythm Beat in the Same Heart.

www.mobilnost.hr


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju