preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

       

  

  S P O N Z O R

 

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
           Book of the month

R.A.I.N.B.O.W.

OSNOVAC

     

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OSNOVNA ŠKOLA MOLVE U NOVOME ERASMUS+ PROJEKTU – R.I.V.E.R.S.
Autor: Ivan Jaković, 12. 10. 2020.

Nastavljajući dobru praksu provođenja međunarodnih projekata, Osnovna škola Molve dobila je odobrenje za novi Erasmus +  projekt. Zemlje partneri su Litva, Slovačka, Portugal, Grčka i Hrvatska te Bugarska kao zemlja koordinator. Planirano je da projekt traje dvije godine, počevši od 1. rujna 2020. godine.


Naziv projekta R.I.V.E.R.S. zapravo je akronim engleskih riječi punog naziva Rivers Introduce Valuable Environmental Reaction and Sustainability – u prijevodu: Rijeke nas upoznaju s važnom ekološkom reakcijom i održivošću.

Glavne su teme projekta: očuvanje i briga za okoliš, povezivanje rijeka – gradova sudionika projekta, inovativne metode za rješavanje problema vezanih uz onečišćenje, učenje temeljeno na istraživanju i igri, razmjena iskustava među učiteljima i učenicima, suradnja u e-Twinning projektima s učenicima iz navedenih zemalja partnera te putovanje i domaćinstvo učenicima i učiteljima.

U organizaciju i provedbu projektnih aktivnosti uključeni su učenici viših razreda OŠ Molve, ravnatelj, učitelji i stručni suradnici, koordinatorica učiteljica Marija Halaček i učiteljica Mirjana Kelemin.

Projekt je planiran prema dvjema osima: za učenike i za učitelje. Učenici će se brigom za okoliš i održivošću baviti u tromjesečnim mini-projektima te na svakoj mobilnosti, primjerice: u Bugarskoj će se baviti temom okoliša doma, škole i zajednice, u Litvi upravljanjem prirodnim resursima i njihovim intenzivnim iskorištavanjem, u Grčkoj energijom i „ekološkim otiskom“ koji ostavljamo oko sebe, u Portugalu konceptima zaštite prirodnih ekosustava, u Slovačkoj o okolišu kao izvoru inspiracije i dijaloga te na zadnjoj planiranoj mobilnosti u Hrvatskoj – ljudskim utjecajem na okoliš, komunikacijom, degradacijom i očuvanjem okoliša, razgradnjom i održivošću.

Uz navedeno, kao okosnica plana stručnoga usavršavanja za učitelje, ističu se dvije teme:

  • analiza uspjeha učenika svih zemalja partnera na  PISA testovima i rasprava o mogućnostima poboljšanja rezultata
  • poučavanje o implementiranju inovativne Designathon metode (porijeklom iz Nizozemske) u nastavu. Ona se temelji na korištenju IKT alatima i dječjoj kreativnosti pri rješavanju važnih (posebice ekoloških) izazova i problema.

 

Suradnja učenika i učitelja odvijat će se na eTwinning platformi, osobito u početku projekta, kada su radi pandemije onemogućene mobilnosti. Škole su već započele s likovnim radionicama radi osmišljavanja i izrade logo znaka za projekt te snimanjem videa u kojima predstavljaju svoje škole, rijeku i mjesto iz kojeg dolaze.

Za svaku je mobilnost predviđena i aktivnost susreta na rijeci koja je zaštitni znak mjesta zemlje partnera, s ciljem globalnog povezivanja, tzv. Twinning our rivers. Zato se za domaćinstvo u Hrvatskoj planiraju različite aktivnosti u kojima će gosti iz pet europskih zemalja dobro upoznati rijeku Dravu i njezina bogatstva. Učenici su visokomotivirani i vesele se novim iskustvima, a posebno smo ponosni što imamo i starije učenike koji su već putovali i imaju međunarodna iskustva. Svojim primjerom pokazuju važnost provođenja Erasmus+ projekata koji osnažuju poznavanje jezika, kulture i običaja naroda, omogućuju usporedbu i razlikovanje obrazovnih sustava i pomažu izgraditi trajne osobne vrijednosti građanina Europe.

 

Marija Halaček, prof.

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju