preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

OSNOVAC

     

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBILAZAK ŽUPANIJE
Autor: Ivan Jaković, 21. 5. 2018.

U našoj školi postala je već tradicija da učenici 3. razreda imaju organiziran školski izlet po našoj županiji kako bi o njoj dopunili i proširili svoja saznanja koja dobiju predviđenim nastavnim  planom. Tako su i ove godine, 16. svibnja, učenici matične škole i PŠ Repaš krenuli u pomno isplanirani izlet.

 


Prva točka upoznavanja županije bio je grad Đurđevac. Krenuli smo prema Đurđevačkim Peskima, krajoliku koji je zaštićen u kategoriji Geografsko-botanički rezervat. Učenici su dobili nekoliko osnovnih i njima primjerenih informacija i kratko prošetali terenom.

Nakon toga vratili smo se u centar grada i obišli nezaobilazne, najpoznatije stanovnike Đurđevca, deve. Druženje s njima i drugim sustanarima, životinjicama, bilo je vrlo zanimljivo i djeci možda previše kratko, ali trebali smo poći u susjedstvo, u prostorije Muzeja grada Đurđevca. Tu smo se dobrano vratili u prošlost prolazeći Interpretacijskim centrom Picokijade.

Prizori Legende o Picokima  su prezentirani kroz flourescentne crteže na tamnoj zidnoj podlozi koji svijetle u mraku, snimke scena bitaka i drugih povijesnih prikaza emitirani su na zidovima interpretacijskog prostora. Prolaskom kroz centar pratile su nas priče iz prošlosti prikazane na ekranima postavljenima u svakoj prostoriji. Prikazana je i bogata kulturna baština Đurđevca, te prirodna baština i bogatstvo života na Đurđevačkim pijescima.

Iz Interpretacijskog centra Picokijade ušli smo u prostoriju u  kojoj se nalaze slike hrvatskih umjetnika s kraja 19. i iz 20. st. iz bogate Donacije Ivana Lackovića Croate, istaknutog umjetnika naive i kolekcionara.

Put nas dalje vodi u središte naše županije, Koprivnicu. Kako smo je već podosta upoznali na izletu prošle godine sada se nismo dugo zadržavali u njoj. Navratili smo samo u Podravku, jednu od vodećih kompanija u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi. Tu smo dobili dosta informacija od kojih neke nismo niti razumjeli, ali kada smo dobili slatke poklon pakete bilo nam je jasno sve jer mi Podravku jako dobro poznajemo, mi smo vjerni potrošači gotovo svih njezinih proizvoda.

Veseli i zadovoljni krenuli smo i prema trećem  gradu naše županije, Križevcima. U gradskom muzeju smo saznali sve što smo trebali, postavljali smo puno pitanja i dobili sve odgovore koje smo čak i razumjeli iako su neki bili vezani uz jako, jako daleku prošlost.

Ručak i zasluženi odmor imali smo u mjestu Čabraji u Obiteljskom gospodarstvu Rakić. Pokazali su se jako dobrim domaćinima, uz domaću hranu i sok priuštili su nam i vožnju traktorom u „specijalnoj“ prikolici do jezera Čabraji.  Uživali smo u prirodi, zajedničkoj igri i duženju s domaćim životinjama, ali smo morali krenuti dalje jer obilazak još nije završio.

Preostala nam je još zadnja točka u našem krugu obilaska, Prekodravlje, točnije Gola.

U Goli smo posjetili Galeriju Ivana Večenaja – doajena hrvatske naivne umjetnosti. Divili smo se njegovim slikama, crtežima, grafikama, ali smo saznali da je bio i pjesnik te sakupljač narodnog i jezičnog blaga.

Puni dojmova, polako smo  krenuli prema našim školama, prvo u Repašu, a onda u Molvama.

Velika je bila ova učionica, puno toga smo čuli, vidjeli, doživjeli, osjetili… 

Zadovoljni smo, bogatiji smo. 

Hvala roditeljima!Izvor: Učiteljice: Katica Ciganek i Katica Ištvan


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju