preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

OSNOVAC

     

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN OBNOVLJIVIH IZVORA
Autor: Ivan Jaković, 2. 5. 2018.

U četvrtak 26. travnja učenici viših razreda kroz integriranu nastavu obilježili su Dan obnovljivih izvora. Svaki razred je sa svojim razrednikom osmislio sadržaje i aktivnosti koje su taj dan provodili u djelo. Na prvom satu su prezentirali o obnovljivim izvorima i kroz razgovor utvrdili zašto su nam važni, a zatim su obilazili određene lokacije kako bi nadopunili svoje znanje.

* Uvodna slika preuzeta s interneta


* * *

Učenici petih razreda dan obnovljivih izvora započeli su već na satu razrednika upoznajući se s potrebama očuvanja prirode obilježavajući Dan planete Zemlje izradom plakata u razredu.

    Na dan obnovljivih izvora pogledali smo kratki filmić o klimatskim promjenama i potrebama korištenja obnovljivih izvora koji manje štete našem okolišu a i nama. Nakon uvodnog dijela razgovora uputili smo se prema Miholjancu u posjet Fratrovom zdencu, prirodnom izvoru pitke vode u našem kraju. Tamo smo  poslušali kratki dio izlaganja o tome što su učenici pronašli o obnovljivim izvorima te zajedno u igri i druženju proveli ostatak vremena.

* * *

Učenici šestih razreda su Dan obnovljivih izvora obilježili kroz terensku nastavu na Plitvičkim jezerima, a kako je njima bilo, pogledajte ovdje.

* * *

Povodom Dana obnovljivih izvora energije, 26.4.2018. u četvrtak,  učenici sedmih razreda imali su integrirani dan i svoju terensku nastavu održali u bioelektrani Matvej u Virju.

Dan su započeli uvodnom prezentacijom o svim obnovljivim izvorima energije koju su pripremile učenice Hane Sefer i Mie Domitrović.

Na terenskoj nastavi spoznali smo nova znanja prilikom posjeta bioelektrani Matvej u Virju. Saznali smo kako radi i čemu služi bioelektrana, koja sva područja osvjetljava te dobili odgovore na razna pitanja. Vidjeli smo i glavne dijelove bioelektrane, poput generatora i dr. Nakon obilaska bili smo ponuđeni sokovima i grickalicama. U vrijeme čekanja prijevoza  družili smo se i uživali u prirodi. Na povratku u školu put je bio glasan i zabavan, uz  pjesmu. U školi smo dan završili prezentacijom o bioenergiji učenika Ivana Žufike i Lovre Benceka.

Uz pratnju učiteljice Željke Ivandija Goll i učitelja Darka Pintara naš dan je bio zabavan i poučan.

Viktorija Bukovčan, 7.a

* * *

Učenici 8.a razreda su za prvi sat pripremili prezentacije po grupama, zatim su biciklima otišli do jezera Čingi Lingi gdje su imali sportsko-rekreacijsko druženje uz roštilj.

* * *

Integrirani nastavni dan posvetili smo obnovljivim izvorima energije – učenici 8.b razreda obilježili su ga izletom u prirodu. U pitomom vinogradarskom kraju na obroncima Bilogore, bili su gosti obitelji učenika Lovre Tube. U njihovoj klijeti u Šemovcima održale su se prezentacije plakata sa sljedećim temama o obnovljivim izvorima energije: voda, biomasa, vjetar i sunce. Prezentacijama su prisustvovali i roditelji učenika. Posebnost ovome danu dalo je i pismo poglavice indijanskoga plemena Siouxa iz 19. stoljeća, koji podsjeća američkog predsjednika i američki narod da se zemlja i njezina bogatstva ne mogu prodati niti kupiti. Pismo su okupljenima pročitale učiteljice Biljana Vargek Kantar i Marija Halaček i podijelile kopije prisutnima. Uz roštilj i igre na otvorenom završio je nastavni dan, a osmaši ostali zahvalni obitelji Tuba na lijepom gostoprimstvu.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju