preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

OSNOVAC

     

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OSMAŠI U VUKOVARU
Autor: Ivan Jaković, 24. 10. 2017.

I ove godine su osmaši pozvani u Vukovar kako bi naučili više o Domovinskome ratu.


O PROJEKTU

„Jedan od osnovnih odgojno-obrazovnih zadataka Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ provedba je programa obveznih dvodnevnih posjeta Vukovaru učenika osmih razreda osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske. Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. Tijekom dvodnevnog posjeta Vukovaru učenici uče o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te kako je ona obranjena u nametnutome ratu. Nakon uspostavljanja teorijskog okvira, učenici posjećuju memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara gdje se kroz predavanja vodiča uvode u događaje koji su se ovdje odigrali ratne 1991. godine. Uz memorijalnu povijest vezanu za Domovinski rat, učenici uče i o povijesnoj i kulturnoj baštini grada Vukovara kroz posjet Gradskom muzeju Vukovar i Muzeju vučedolske kulture.“

U četvrtak 19. listopada, u 5 sati ujutro okupili smo se pred školom i krenuli na put. Putovali smo s učenicima iz Kunovca  i imali smo priliku upoznati nove prijatelje. Dolaskom u Vukovar imali smo dva predavanja o Domovinskom ratu koje je bilo poučno za daljnje razgledavanje grada Vukovara.

Nakon predavanja  išli smo u posjet Muzeju vučedolske kulture gdje smo saznali kako su živjeli Vučedolci i prošetali smo uz rijeku Dunav. Nakon toga išli smo u posjet gradskom muzeju Vukovar, u dvorac Eltz. Nakon obilaska smjestili smo se u hostel ˝Dubrovnik“ u krugu vojarne.

Slobodno vrijeme iskoristili smo za šetnju centrom grada. Večer nam je bio uljepšao disko program za sve škole. Dobro smo se zabavili, pjevali i plesali.

Sljedeći dan nam je bio dosta naporan jer smo imali puno toga za posjetiti. Obišli smo spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, poznato groblje  tenkova. Nakon toga išli smo na Memorijalno groblje i Ovčaru. Puni dojmova imali smo priliku i za slikanje kraj vodotornja, simbola otpora neprijatelju u Domovinskom ratu i napadu na Vukovar. Išli smo i u bolnicu gdje smo mogli doživjeti situaciju za vrijeme rata i uočiti kako je zaista bilo teško. Gledali smo i film koji prikazuje stanje  u bolnici. Nakon ručka imali smo stručno predavanje o bombama s ciljem upozorenja: ne dirati nikakve eksplozivne naprave, nego pozvati odrasle i pomoć. Mogli smo vidjeti i tenkove, zrakoplove, minobacače, puške i drugo. Natjecali smo se i u kvizu te osvojili 4. mjesto. Nakon ta dva dana kući smo se vratili puni dojmova o Domovinskom ratu. Svima bih preporučila da odu posjetiti Vukovar, grad heroja!Izvor: Karmen Đuroci, 8.b r.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju