preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

  

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

COMENIUS

 

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBILJEŽEN DAN ŠUMA, SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM I POČETAK PROLJEĆA RADOM NA PROJEKTU IZ GRAĐANSKOG ODGOJA - DAR PČELA
Autor: Ivan Jaković, 23. 3. 2017.

Učenici 6.a razreda s razrednicom Mirelom Paša na poseban su način 21. ožujka 2017. godine terenskom nastavom u obliku integriranog dana obilježili Dan šuma, Svjetski dan osoba s Down sindromom i početak proljeća radom na projektu "Dar pčela" iz Građanskog odgoja i obrazovanja.


Taj prekrasni sunčani proljetni dan započeli smo veselo obuvši različite čarape u znak potpore osobama s Down sindromom.

Na terensku nastavu, na pčelinjak obitelji Paša u šumu, pošli smo traktorom u prikolici zahvaljujući tati Darku Kovačeku koji nas je rado odvezao i to nam je bio poseban doživljaj. Pozdravili smo proljeće udišući svjež i topao šumski zrak i igrajući se sjenama mnogobrojnih sunčevih zraka.

Dan šuma obilježili smo sadnjom nekoliko medonosnih biljaka na pčelinjaku u šumi. Mlada stabla iz svog rasadnika donirao nam je  Marijan Panić, pčelar, učitelj u mirovini i član Pčelarske udruge "BAGREM" Đurđevac.

Obukli smo odijela i znatiželjni po grupama obilazili pčelinjak i košnice. Pčelar Krešimir Paša pokazao nam je život i rad u košnici i  s košnicom i pčelama, od čega se sastoji košnica te što nam sve pčele daruju. S velikim interesom pratili smo objašnjenja učiteljice Mirele i imali mnogo pitanja. Neki su pobijedili strah od pčela, a neki  kušali svježi med, pelud i matičnu mliječ. Vidjeli smo gdje pčele stvaraju propolis i med, kako voskom rade sače, hrane ličinke, čuvaju maticu i kako se leže mlada pčela. Promatrali smo njihov rad i upoznavali njihov život. Bilo nam je, kako su  neki rekli, predobro.

Za to vrijeme ostale grupe učenika učitelj Zvonimir Haramija animirao je igrama koje su nekad djeca igrala. Neki su vrlo spretni u šumskim poslovima pa su  prikazivali kako se obrađuje drvo u šumi, a neki su izrađivali šumsku kućicu.

Posljednja aktivnost bila je druženje uz roštilj, pečene kobasice i slaninu na šibi, kako to već u šumi ide te starinski kolač s medom koji nam je ispekla učiteljica i iznenadila nas.

Šumskim ručkom začinili smo naše učenje u prirodi. Vrijeme nam je prebrzo prolazilo, a veselju i znatiželji nije bilo kraja. Ideja za sljedeće terenske nastave nije manjkalo, samo kad bi bile češće.

Bili smo vrlo učinkoviti. Puno toga smo kroz igru, timski rad  i suradnju naučili, ali i primijenili što već znamo te poučili jedni druge. Toga dana integrirali smo, korelirali, surađivali, svi radili i na zanimljive i razne  načine učili o životu, radu, poštovanju i zajedništvu. Povezali smo nekoliko obilježavanja s našim razrednim projektom iz Građanskog odgoja i time ostvarili nezaboravan dan škole u prirodi.Izvor: Učenici 6.a i učiteljica Mirela Paša


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju