preskoči na sadržaj

Osnovna škola Molve

Login
Vrijeme sada - Molve


   

 weather online - Molve

Vrijeme dodatak
YoWindow.com yr.no
Tražilica - search
Kalendar - calendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

anketa-questionnaire
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?


dnevni tisak, časopisi

    newspaper, journal
  

    

  

  

       

  

  S P O N Z O R

   

dječji i obiteljski portali

 children and family portals
 

   

   

   

   

  

      

   

   

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
KNJIGA MJESECA

  
        Book of the month

COMENIUS

 

EKO GRUPA

UČ. ZADRUGA "Mlin"

   

legende - svetište

The Church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

uređenost Molva

      
European Competition for towns and villages in bloom

molvarski "meljin"

     
            Mill model in Molve

poznate ličnosti

     
Famous people from Molve

LEGENDE

     

           legends

OŠ Molve - KUD Molve

      
Primary school Molve - folklore

Galerija "Marijan Jakubin"

OŠ Molve - MLK - Naiva

stara molvarska jela


   old recipes from Molve

Poveznice - link

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 1. 2014.

Ukupno: 66345
Ovaj mjesec: 1221
Ovaj tjedan: 218
Danas: 110
vijesti
SVEČANO OTVORENJE ŠKOLSKE KNJIŽNICE
Ivan Jaković / datum: 20. 2. 2018. 12:54

Nakon dugih 10-ak godina, konačno se ostvarila želja, ponajviše ravnateljeva i knjižničarkina, ali i svih ostalih djelatnika, a to je da učenici imaju knjižnicu u kojoj zaista mogu sjediti, družiti se, pisati zadaću, crtati, igrati se društvenim igrama, biti na računalima,… i to sve istodobno. Do sada se knjižnica nalazila na 2. katu škole smještena u bivšem likovnom i glazbenom kabinetu i imala je svega 15 kvadrata. Nedovoljno za smjestiti sve knjige u njoj, a još manje za organiziranje bilo kakvih aktivnosti, iako su se znale odvijati i u tako malom prostoru. Stoga neka vas ne čudi što smo svi uzbuđeni jer je knjižnica konačno pronašla svoje mjesto pod suncem. A tom „mjestu“ je značaj dao i župan Darko Koren prisustvom na programu otvorenja i svečanim rezanjem vrpce 20. veljače - dan koji će zauvijek ostati u spomenici kao jedan od važnijih za našu školu.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKA SMOTRA LIDRANO 2018.
Ivan Jaković / datum: 20. 2. 2018. 09:47

Na Županijskoj smotri Lidrano 2018. koja se održala 16. veljače 2018. u Križevcima sudjelovala je i naša škola literarnim radom, školskim listom i s dva novinarska rada.


[OPŠIRNIJE]NASTAVAK UVRŠTAVANJA EUROPSKE DIMENZIJE U OŠ MOLVE – PRIPREMNI SUSRET U POLJSKOJ ZA NOVI ERASMUS +
Ivan Jaković / datum: 20. 2. 2018. 08:55

Učiteljice Mirjana Kelemin i Marija Halaček putovale su u Poljsku radi dogovora s partnerima za novi međunarodni projekt Erasmus +.  Glavne teme planiranog projekta su poticanje na čitanje, istraživanje europske kulturne baštine te razmjena metodičkih materijala i praksi. 


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO U NAŠOJ ŠKOLI
Ivan Jaković / datum: 15. 2. 2018. 22:25

U našoj se školi tradicionalno obilježava Valentinovo, a ove je godine program obilježavanja bio vjerojatno najbogatiji dosad jer su pripreme za njega počele još početkom siječnja, na radionicama u kojima su snage ujedinile voditeljice i članovi čak četiriju grupa izvannastavnih aktivnosti: Spretnih ruku koje vodi učiteljica Danijela Večenaj, Knjižničarske grupe koju vodi knjižničarka Ana Molnar Šadek, Ekološke grupe učiteljice Biljane Vargek Kantar te školske zadruge ''Mlin'' koju vodi učiteljica Mirela Halaček.


[OPŠIRNIJE]FAŠENJEK NA MOLVAJ
Ivan Jaković / datum: 15. 2. 2018. 16:02

U utorak, 13. veljače, održano je tradicionalno obilježavanje Fašenjka u Osnovnoj školi Molve.


[OPŠIRNIJE]ZAJEDNIČKIM SNAGAMA DO PREKRASNOG MURALA
Ivan Jaković / datum: 8. 2. 2018. 18:14

Naša je škola jedna od rijetkih koja se može pohvaliti prekrasno oslikanim zidovima, a za što su zaslužni ravnatelji koji cijene umjetnost i žele je istaknuti oslikavajući zidove kako bi učenicima boravak u školi bio što ugodniji. Ravnatelj Ivan Jaković je već ranije (2015. godine) oslikao stubište u hodniku, a ovoga puta su ravnatelj i učitelj likovne kulture Zvonimir Haramija odlučili uljepšati zid spremišta kod učionice engleskog jezika. Želja je bila da mural ne odudara previše od postojećeg, već da se stopi s njime i da zajedno čine harmoničnu cjelinu. Odlučili su se na jedan jednostavan, ali koloristički razigrani pejzaž s obrisima crkve u pozadini te postići spoj tradicionalnog motiva (pejzaž, crkva) i suvremenog pristupa (plošno slikanje i pojednostavljene forme) u čemu su i uspjeli. Naši umjetnici su jako zadovoljni radom i činjenicom da su ostavili zajednički trag na još jednom školskom zidu.


[OPŠIRNIJE]BROŠURA ZA RODITELJE
Ivan Jaković / datum: 8. 2. 2018. 12:02

BROŠURA ZA RODITELJE - "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati"

"Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha predmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoatkivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije. "

(Ured za suzbijanje zlouporabe droga)


[OPŠIRNIJE]PREDSTAVA “VITEZ ŽELJEZNOG SRCA”
Ivan Jaković / datum: 8. 2. 2018. 11:35

Na pozornici Doma kulture u utorak, 6. veljače, po prvi puta su se predstavili članovi Male dramske scene KU Tomislav Franjić iz Kalinovca i oduševili učenike nižih razreda te učenice-članice izvannastavnih grupa viših razreda. Mala dramska scena je pred učenicima izvela predstavu “Vitez željeznog srca”, a za odličnu izvedbu su zaslužni i njihovi voditelji Vlasta Golub (režija i scenografija), Ivan Miklić (glazba) te predsjednik Udruge Hrvoje Mlakar (uglazbio stihove).


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN SIGURNIJEG INTERNETA (6. veljače)
Ivan Jaković / datum: 6. 2. 2018. 14:16

Premda je internet značajan izvor informacija i usluga koje mogu pomoći u svakodnevnom životu, od čitanja različitih internetskih portala, slanja i primanja elektroničkih poruka, komuniciranja putem društvenih mreža, pa do korištenja različitih bankarskih usluga i kupnje putem interneta, u isto vrijeme je i izvor mnogih opasnosti.


[OPŠIRNIJE]Možemo li ogledalo korisno upotrijebiti u nastavi matematike???
Ivan Jaković / datum: 6. 2. 2018. 09:55

S ovim su se pitanjem nedavno sreli i učenici 7.a razreda kada su dobili popis pribora potrebnog za sljedeći sat matematike. Popis je sadržavao: mjernu traku – metar, ogledalo, džepno računalo, bilježnicu i olovku. Ipak, zbunjenost je kratko trajala jer znaju da trenutačno iz matematike učimo o sličnosti trokuta i primjenama sličnosti u stvarnim situacijama.


[OPŠIRNIJE]UPISI U PRVI RAZRED
Ivan Jaković / datum: 2. 2. 2018. 09:38

Upisi u I. razred učenika u OŠ Molve za školsku godinu 2018./19. godinu.

Dokumenti u prilogu...


[OPŠIRNIJE]MEĐUOPĆINSKO NATJECANJE U KOŠARCI
Ivan Jaković / datum: 1. 2. 2018. 11:54

U srijedu, 31. siječnja 2018.,  u sportskoj dvorani OŠ Molve održano je Međuopćinsko natjecanje osnovnih škola u košarci za  djevojčice.

Na međuopćinskom natjecanju sudjelovale su tri ekipe: OŠ Molve, OŠ Gola i OŠ prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja. 


[OPŠIRNIJE]VELIKI USPJEH MOLVARKI NA MEĐUOPĆINSKOJ SMOTRI LIDRANO
Ivan Jaković / datum: 30. 1. 2018. 08:58

Na Međuopćinskoj smotri Lidrano 2018., 25. siječnja 2018. u Virju,  sudjelovale su učenice OŠ Molve Matea Gazdek, Regina Halaček, Sandra Balogović, Lara Takač i Gabriela Gazdek. Učenice su predstavljale školu u kategoriji samostalnih novinarskih  i literarnih radova.

Molvarke su ostvarile veliki uspjeh. 


[OPŠIRNIJE]PRIPREME ZA NATJECANJA
Ivan Jaković / datum: 17. 1. 2018. 12:27

Članovi i volonteri gradskih društava Crvenog križa te mentori izvannastavne aktivnosti Crveni križ za učenike osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije, pa tako i OŠ Molve, educirali su se 11. i 12. siječnja 2018. u Stubičkim Toplicama. Održana su predavanja i vježbe iz pružanja prve pomoći te realističnog prikaza ozljeda kako bi učenici bili što uspješniji na natjecanjima u ožujku.


[OPŠIRNIJE]TRADICIONALNA HUMANITARNA AKCIJA Za 1000 radosti – Daruj i obraduj!
Ivan Jaković / datum: 27. 12. 2017. 09:54

I ove smo godine kao škola sudjelovali u tradicionalnoj humanitarnoj akciji Za 1000 radostiDaruj i obraduj! U akciji su sudjelovali učenici i djelatnici Osnovne škole Molve. U akciji smo uspjeli prikupiti 850,00HRK. Od 850,00HRK, u Hrvatski Caritas smo uplatili sredstva u iznosu od 400,00HRK dok smo prestala sredstva preusmjerili obitelji Kerovec iz Mičetinca koja je u teškoj materijalnoj situaciji.

Ovim putem zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicima koji su se spremno odazvali na ovu predbožićnu humanitarnu akciju.


[OPŠIRNIJE]DJED BOŽIĆNJAK RAZVESELIO NIŽE RAZREDE
Ivan Jaković / datum: 27. 12. 2017. 09:45

Posljednji dan polugodišta donio je nižim razredima dodatno veselje, a to su pokloni kojima ih je darivao Djed Božićnjak jer su bili dobri cijelo polugodište. Uz poklone, svaki je učenik dobio i ulaznicu za klizalište u Đurđevcu. Ulaznicama su se razveselili i učenici viših razreda.

Poklone i ulaznicu financirala je Općina Molve na čemu im se od srca zahvaljujemo. Ništa nije ljepše od osmijeha na dječjim licima. 


[OPŠIRNIJE]DOBRODOŠLICA BOŽIĆU
Ivan Jaković / datum: 22. 12. 2017. 17:29

Učenici i učitelji Osnovne škole Molve, i ove godine, priredili su za roditelje i mještane božićnu priredbu kao dobrodošlicu Božiću. Maleni glasići, nožice, ručice, raznolike vještine i kreativno stvaralaštvo učitelja i učenika zavladalo je pozornicom molvarskog Doma kulture. Našlo se tu mnoštvo recitacija, glazbe, pjesme, plesa i glume kojima su učenici posjetitelje uveli u blagdansko raspoloženje.


[OPŠIRNIJE]BALET „ORAŠAR“
Ivan Jaković / datum: 21. 12. 2017. 16:41

U utorak, 19. prosinca, interesna grupa učenika i njihovih roditelja te učitelja Osnovne škole Molve pogledala je balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Zbog svoje bajkovitosti ovaj je balet nezaobilazan u blagdansko doba, a većini je naših učenika to bio prvi susret s baletom.


[OPŠIRNIJE]RAZREDNA NATJECANJA U ŠAHU
Ivan Jaković / datum: 19. 12. 2017. 12:52

U ponedjeljak (18.12.) održano je međurazredno natjecanje u šahu za učenice i učenike naše škole.  Natjecanje je organizirano od strane Šahovskog kluba ''Konaki'' Novo Virje, a sudjelovali su učenici razredne i predmetne nastave. Voditelj natjecanja bio je Ivan Baruškin (dugogodišnji šahist i predsjednik Šahovskog kluba ''Konaki'' Novo Virje).


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNA IZVEDBA ŠKOLSKOG MJUZIKLA „PJESMOM RASPRŠI OBLAKE“ U KOPRIVNIČKOM DOMU MLADIH
Ivan Jaković / datum: 19. 12. 2017. 12:37

U nedjelju 17. prosinca u koprivnički Dom mladih stigao je Djed Mraz sa svojom Bakom Mraz o dijelio poklone djeci kojoj je to najpotrebnije. Kako bi ta svečanost bila još veselija, odazvali smo se pozivu Društva „Naša djeca“ iz Koprivnice i održali dva nastupa pred punim gledalištem.


[OPŠIRNIJE]ORAŠARU U SUSRET
Ivan Jaković / datum: 15. 12. 2017. 12:28

Završene su radionice kojima smo se pripremali za odlazak na balet i za nadolazeće blagdane. Rezultate možete pogledati u predvorju naše škole i na školskoj priredbi. Balet „Orašar“ pogledat ćemo u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 19.12. Hvala svim učenicima, učiteljima i roditeljima koji su se uključili te našem ravnatelju koji nas podržava. Zahvaljujemo INA-i koja je prepoznala naš rad i bila nam sponzor.


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠENI RADOVI NA NADOGRADNJI ŠKOLE
Ivan Jaković / datum: 5. 12. 2017. 13:35

Od ljetnih mjeseci pa sve do prošlog tjedna trajali su radovi na nadogradnji novih školskih prostora u koje će se smjestiti školska knjižnica, školska kuhinja (spremište) i multimedijalna dvorana/zbornica. Županija je financirala gradnju po Programu podrške regionalnom razvoju, a prostor se proširuje za 188,03 m2. Izvođač radova bio je Graditeljstvo Vrabelj iz Koprivnice. Tehnički pregled je obavljen 1. prosinca i u tijeku je izdavanje uporabne dozvole. 


[OPŠIRNIJE]PROMICANJE ISTINE O DOMOVINSKOM RATU
Ivan Jaković / datum: 5. 12. 2017. 11:11

U utorak 5. prosinca za učenike osmih razreda održano je predavanje projekta ''Promicanje istine o Domovinskom ratu''. Glavni cilj projekta upoznavanje je učenika osmih razreda osnovnih škola i učenika prvih razreda srednjih škola s događanjima u Domovinskom ratu (1991. - 1995. godine). Gosti predavači bili su Robert Rodman (umirovljeni časnik Hrvatske vojske) i Krešimir Vujčić.


[OPŠIRNIJE]NASTUPALI SMO U ZAGREBU NA SVEČANOSTI POVODOM DANA RUDARA
Ivan Jaković / datum: 5. 12. 2017. 10:14

Naša je škola dobila čast uveličati svečanost  proslave Dana rudara, koja se tradicionalno obilježava  4. 12., na dan svete Barbare, njihove zaštitnice. Sa školskim smo mjuziklom nastupali u čuvenoj dvorani  INA-e u Zagrebu.


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE O ALKOHOLIZMU
Ivan Jaković / datum: 5. 12. 2017. 09:59

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti za učenike 7. razreda organizirano je predavanje o alkoholizmu koje je održao gost predavač Dražen Šemovčan u ponedjeljak 4. prosinca. Učenike je upoznao s pojmom fizičke i psihičke ovisnosti o alkoholu, a naglasak je stavio i na posljedice prekomjernog konzumiranja alkohola. 


[OPŠIRNIJE]DJECA ČUVARI BAŠTINE
Ivan Jaković / datum: 5. 12. 2017. 09:47

Učenici 3. razreda ove školske godine provode razredni projekt „Djeca čuvari baštine“. Svoje aktivnosti su realizirali kroz redovne predmete i to većinom u likovnoj i glazbenoj kulturi. Pjevajući i slušajući tradicijske napjeve upoznali su i neke tradicijske instrumente, ali i narodne običaje. Motivi za slikanje, crtanje i oblikovanje često su im bili uporabni predmeti koje su našli na tavanima svojih baka i prabaka. Te predmete su donosili u školu, uredili mali etno kutak i pričali o njihovoj funkciji na satima razrednika.

U petak, 1. prosinca, u večernjim satima je održana radionica vezana uz projekt za učenike i njihove mame.


[OPŠIRNIJE]UČENICI POSJETILI UDRUGU MALI PRINC
Ivan Jaković / datum: 28. 11. 2017. 07:52

Učenici 3. i 4. razreda imali su prošle godine projekt u kojem su surađivali s Udrugom Mali princ iz Đurđevca i tako stekli nova poznanstva i prijateljstva. Zato smo odlučili nastaviti naše druženje i prijateljstvo i ove školske godine. Tako smo 23.11.2017. posjetili Udrugu Mali princ. 


[OPŠIRNIJE]USUSRET ORAŠARU
Ivan Jaković / datum: 22. 11. 2017. 07:56

U petak 17.11. održana je prva radionica u školskome projektu koji svojim sponzorstvom podupire Ina. Cilj projekta je potaknuti učenike na upoznavanje baleta kao kazališne umjetnosti te izrada dekorativnih predmeta prema likovima iz baleta „Orašar“ P. I. Čajkovskog. Voditeljica projekta je učiteljica Marija Halaček s učiteljicama Mirjanom Kelemin i Danijelom Večenaj.


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA PAD GRADA VUKOVARA
Ivan Jaković / datum: 20. 11. 2017. 09:25

Učenici i učitelji naše škole obilježili su Dan sjećanja na pad grada Vukovara, 17. studenog 2017.


[OPŠIRNIJE]„POLJUBIT ĆU JE USKORO, MOŽDA“
Ivan Jaković / datum: 16. 11. 2017. 11:19

Jesu li se ili nisu poljubili saznali su učenici viših razreda na kazališnoj predstavi u Koprivnici. Predstava je gostovala 15. studenog u dvorani Domoljub u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, a izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava.

„Predstava govori o tome kako je to biti drugačiji. Biti drugačiji, kada imaš 12, 13 ili 14 godina! Biti drugačiji, baš onda kada ne želiš biti drugačiji! Stvarno vrijeme pisanja ove priče vrijeme je generacije Alan Forda, ali osjećaji i odnosi su bezvremeni i negdje se događaju baš sada…“.


[OPŠIRNIJE]KAJKAVSKI ETNOGRAFSKI KVIZ
Ivan Jaković / datum: 8. 11. 2017. 12:49

U utorak, 7. studenoga, u Osnovnoj školi profesora Franje Viktora Šignjara u Virju održan je 25. Kajkavski etnografski kviz. Cilj je kviza njegovanje i očuvanje zavičajne kajkavštine i tradicije. Ovogodišnja je tema kviza bila Svadba i svadbeni običaji. Na kvizu su sudjelovali predstavnici pet škola: Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja,  OŠ Ivana Lackovića Croate iz Kalinovca, OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca, OŠ Koprivnički Ivanec te OŠ Molve. Našu su školu predstavljale učenice 7.b razreda Maja Hudjek i Jelena Kokša s voditeljicom učiteljicom Mirelom Halaček. 


[OPŠIRNIJE]POSJETILI SMO NAŠE VATROGASCE
Ivan Jaković / datum: 7. 11. 2017. 20:56

U četvrtak, 2. studenog, učenici drugog razreda upoznali su prostorije, opremu i rad naših vatrogasaca. Razlog posjeta bio je steći znanje i razumijevanje sigurnosnih i zaštitnih mjera i radnja u različitim situacijama te razviti vještine sigurnog ponašanja i postupanja.


[OPŠIRNIJE]LITERARNI USPJESI MAJE HUDJEK
Ivan Jaković / datum: 30. 10. 2017. 20:54

Učenica sedmog razreda Maja Hudjek sa svojom mentoricom Marijom Halaček ponovo niže literarne uspjehe.


[OPŠIRNIJE]LEKTIRA IZ PAPIRNATE VREĆICE
Ivan Jaković / datum: 30. 10. 2017. 20:46

Tko kaže da čitanje lektire mora biti dosadno? Da to nije ni približno tako, pokazali su učenici šestog razreda koji su u četvrtak na dvosatu hrvatskoga jezika pročitane romane interpretirali i predstavili na posve nov način.

Naime, šestaši su ovaj mjesec čitali knjigu po vlastitom izboru koju su na kraju mjeseca trebali predstaviti svojim prijateljima u razredu i učiteljici. Pri izboru knjige učenici su mogli potražiti pomoć i savjet svojih prijatelja, učiteljice ili knjižničarke. Na početku mjeseca jednoglasno su prihvatili učiteljičin prijedlog o drugačijem predstavljanju pročitanih knjiga – priču iz papirnate vrećice. 


[OPŠIRNIJE]UČENICI NIŽIH RAZREDA GLEDALI „EZOPOVE BASNE“
Ivan Jaković / datum: 30. 10. 2017. 20:10

U tri dana IV. dječjeg mini festivala čiji je organizator Gradsko kazalište Đurđevac moglo se pogledati pregršt zanimljivih predstava namijenjenih svim dječjim uzrastima, a u izvedbi nekoliko amaterskih kazališnih skupina. Učenici nižih razreda matične i područnih škola gledali su 27. listopada „Ezopove basne“ koje izvodi Mala dramska skupina Gradskog kazališta Đurđevac.


[OPŠIRNIJE]ČETVRTAŠI POSJETILI KNJIŽNICU U ĐURĐEVCU
Ivan Jaković / datum: 30. 10. 2017. 19:02

U četvrtak, 26. 10. učenici 4. razreda posjetili su Gradsku knjižnicu u Đurđevcu. Osim što se nalazimo u Mjesecu knjige, razlog posjeta Gradskoj knjižnici u Đurđevcu bio je projekt pod nazivom „Knjige – naši prijatelji“, koji učenici 4. razreda provode ove školske godine. Cilj projekta jepoticanje i promicanje čitalačkih vještina kod učenika 4. razreda, a posredno i članova cijele obitelji te razvoj kulture čitanja. Ovim projektom važno je istaknuti ulogu i obitelji, školskih knjižničara i učitelja u poticanju čitanja i razvoju tehnike čitanja. Roditeljima se skreće pozornost na važnost čitanja, senzibilizira ih se za sklonost  knjižnici i knjižničarima. Potiče ih se i motivira da budu uzor svojoj djeci u čitanju.


[OPŠIRNIJE]DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI
Ivan Jaković / datum: 29. 10. 2017. 16:07

Učenice šestog razreda Nika, Magdalena, Renata i Regina sudjelovale su na svečanosti povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopada. Na svečanosti su uručena priznanja jubilarnim darivateljima krvi, a učenice su se predstavile stihovima o „Crvenom križu“ i „Zahvalom darivateljima“ te pjesmama „Neka cijeli ovaj svijet“, „Vjeruj u ljubav“ i „Utjeha“.


[OPŠIRNIJE]OSMAŠI U VUKOVARU
Ivan Jaković / datum: 24. 10. 2017. 10:08

I ove godine su osmaši pozvani u Vukovar kako bi naučili više o Domovinskome ratu.


[OPŠIRNIJE]SRETAN VAM DAN JABUKA!
Ivan Jaković / datum: 23. 10. 2017. 13:51

20. listopada obilježava se Svjetski dan jabuka, koju je započela 1990. godine u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju.


[OPŠIRNIJE]STRUČNI AKTIV UČITELJA MATEMATIKE
Ivan Jaković / datum: 22. 10. 2017. 23:48

Prvi put ove godine Županijski aktiv matematike odlučio je svoja  znanja i vještine upotpuniti zanimljivim stručnim putovanjem u Beč.  21. listopada 2017. godine, učiteljice matematike Rajna Franjo i Danijela Večenaj pridružile su se tom zanimljivom putovanju. 


[OPŠIRNIJE]MARIJA ELENA U SVETOM IVANU ZELINI
Ivan Jaković / datum: 22. 10. 2017. 23:36

Prošle školske godine kad je još bila 3. razred, Marija Elena Senjan je napisala pjesmu  „Kej se doma dela“. Pjesmu smo poslali na natječaj za Smotru dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“. Sredinom rujna stigla je vesela vijest – pjesma će biti obavljena u zbirci „Da je meni drevo biti“, a 37. smotra održana je 21. listopada 2017. 


[OPŠIRNIJE]UČENICI DRUGOG RAZREDA OBILJEŽILI DAN JABUKA
Ivan Jaković / datum: 22. 10. 2017. 23:31

U petak, 20. listopada 2017. učenici drugog razreda obilježili su Dan jabuka kroz nekoliko aktivnosti. Budući ove školske godine razredni projekt je „ Pravilna prehrana i zdravlje“ , sva pažnja usmjerena je na aktivnosti kojima se želi osvijestiti važnost pravilne prehrane za zdravlje, te potaknuti sve učenike u razredu, ali i u školi, te naše roditelje da pažljivije biraju namirnice. 


[OPŠIRNIJE]POSJET BIBLIOBUSU
Ivan Jaković / datum: 20. 10. 2017. 10:19

Knjižničari iz bibliobusa Ana i Siniša svratili su pred našu školu da nam dostave novu dozu knjiga, a na upoznavanje su pozvali učenike petih razreda.


[OPŠIRNIJE]DAN KRAVATE – 18. LISTOPADA
Ivan Jaković / datum: 19. 10. 2017. 10:04

U srijedu 18.10.2017. učenici Osnovne škole Molve obilježili su Dan kravata. Kreativna grupa i grupa „Spretne ruke“ i ove godine su se odlučile potruditi da djeca ne hodaju po školskim hodnicima s praznim košuljama.


[OPŠIRNIJE]UČENIČKA ZADRUGA "MLIN" I 7.a RAZRED NA 14. ĐURĐEVEČKOM MEDVENOM DENU U ĐURĐEVCU
Ivan Jaković / datum: 16. 10. 2017. 09:50

Učenička zadruga "Mlin" Osnovne škole Molve pod voditeljstvom učiteljice Mirele Halaček  i 7.a razred s projektom iz građanskog odgoja pod voditeljstvom učiteljice Mirele Paša, a u suradnji s Pčelarskom udrugom "BAGREM" Đurđevac ponovno su predstavili Osnovnu školu Molve na 14. Đurđevečkom medvenom denu, 14. listopada 2017.  


[OPŠIRNIJE]„PJESMOM RASPRŠI OBLAKE“ ULJEPŠAO DAN ŠKOLE OŠ KALNIK
Ivan Jaković / datum: 15. 10. 2017. 12:31

U petak 13. listopada Osnovna škola Kalnik slavila je svoj dan; Dan škole. Kako bi uljepšali taj dan svima prisutnima osmislili su bogati program, a na repertoaru se našao i mjuzikl „Pjesmom rasprši oblake“ u izvedbi učenika naše škole. Kao što znate, uključeni učenici i učitelji dobili su niz pohvala za mjuzikl, a ovo je još jedno veliko priznanje koje im se pridodaje. 


[OPŠIRNIJE]„VIDI I KLIKNI“ EDUKACIJA
Ivan Jaković / datum: 13. 10. 2017. 12:28

Učenici 1. razreda su u četvrtak 12. listopada prisustvovali HAK-ovoj edukaciji „Vidi i klikni“ o sigurnom ponašanju u prometu. Edukacija je održana i za predškolce dječjeg vrtića Pčelica, a pamtit će je po zanimljivoj simulaciji prometa.


[OPŠIRNIJE]RADIONICA IZRADE MEDENJAKA – „Medenjaki z molvarske škole“
Ivan Jaković / datum: 11. 10. 2017. 12:36

U ponedjeljak, 9. listopada, u našoj smo školi obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Dio naših učenika odlučio se za nešto drugačije obilježavanje od dosadašnjega – radionicu izrade domaćih medenjaka te drugih različitih kolača od meda. Radionica je održana u školskoj kuhinji, a u njoj su sudjelovali članovi Učeničke zadruge ''Mlin'' s voditeljicom Mirelom Halaček u suradnji s učenicima 6. razreda i njihovom razrednicom Rajnom Franjo te učenicima 7.a razreda i razrednicom Mirelom Paša te učiteljicom Marinom Đukin. Učiteljica Paša dala je ideju za radionicu, a suradnja je ujedno i završetak njezinog razrednog projekta iz građanskog odgoja.


[OPŠIRNIJE]PRVAŠI GLEDALI KAZALIŠNU PREDSTAVU U VRTIĆU
Ivan Jaković / datum: 11. 10. 2017. 12:26

Povodom Dječjeg tjedna u utorak 10. listopada, Dječji vrtić Pčelica organizirao je kazališnu predstavu Dječje čarobne scene pod nazivom „Mama, tata i ja“ za djecu vrtićkih skupina, a kojoj su prisustvovali i učenici prvog razreda. 


[OPŠIRNIJE]DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Ivan Jaković / datum: 11. 10. 2017. 11:22

U ponedjeljak 9. listopada u školi se obilježio Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje prilikom čega su razrednici sa svojim razredom organizirali niz aktivnosti te ih proveli taj dan. Vrijeme provedbe aktivnosti bilo je samo uvod u program obilježavanja kojeg je osmislila vjeroučiteljica Ivana Seleš, a spremljenu hranu i plodove zemlje blagoslovio kapelan Filip Pušić.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN UČITELJA
Ivan Jaković / datum: 10. 10. 2017. 11:48

I ove smo godine Svjetski dan učitelja (5. listopada) obilježili na djeci zanimljiv i interesantan način te im približili učiteljsku struku. Možda u nekom učeniku čuči učiteljski poziv, pa je sada mogao doživjeti kakav je to osjećaj.


[OPŠIRNIJE]ČETVRTAŠI U ZAGREBU
Ivan Jaković / datum: 9. 10. 2017. 13:18

Učenici 4. razreda OŠ Molve te područnih škola Repaš i Medvedička posjetili su u srijedu 4.10.2017. glavni grad Zagreb, a što su sve vidjeli saznajte iz „pera“ učenice Marijane Markov.


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLSKOG SPORTA
Ivan Jaković / datum: 2. 10. 2017. 10:29

U četvrtak, 28. rujna, u zagrebačkoj je Areni pod sloganom #volimskolskisport obilježen prvi Dan školskog sporta. Ovaj projekt nastao je u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza te Središnjeg državnog ureda za sport, a cilj mu je promovirati zdrav način života te poticati bavljenje tjelesnom aktivnošću kao alatom za zdraviji razvoj djece i mladih. 


[OPŠIRNIJE]LEA I KLARA U DUGOJ RESI
Ivan Jaković / datum: 2. 10. 2017. 09:49

U četvrtak 28. rujna u Dugoj Resi  je održana završna priredba i dodjela nagrada natječaja MOJA PRVA KNJIGA 2016./2017. godine u organizaciji Udruge za promicanje kulture čitanja KAlibra iz Karlovca. Među sudionicima su bile i naše učenice 3. razreda Klara Čerepinko i Lea Varaždinec koje su tijekom drugog razreda stvarale svoje slikovnice za koje su na spomenutom natječaju dobile pohvale odnosno poticajne nagrade.


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI ŠKOLSKI ŠPORTSKI DAN
Ivan Jaković / datum: 29. 9. 2017. 10:11

Kao dio projekta Europskog tjedna sporta koji se održava od 23. do 30. rujna 2017. u srijedu 27. rujna učenici sedmog i petog razreda na satu tjelesne i zdravstvene kulture obilježili su Europski školski športski dan. Glavni cilj projekata je promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među mladima.


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI DAN JEZIKA
Ivan Jaković / datum: 27. 9. 2017. 09:29

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna svake godine. Na taj se dan slavi jezična raznolikost kontinenta s više od 200 europskih jezika, 24 službena jezika EU-a, oko 60 regionalnih/manjinskih jezika i još mnogo drugih jezika koje govore ljudi iz drugih dijelova svijeta.

Povodom ovog dana niz aktivnosti su se organizirale u našoj školi.


[OPŠIRNIJE]DONACIJA ZAGREBAČKE BANKE OSNOVNOJ ŠKOLI MOLVE
Ivan Jaković / datum: 15. 9. 2017. 12:21

Zagrebačka banka donirala je Osnovnoj školi Molve dva kompleta računala koja će biti dana učenicima na korištenje. Primopredaja je bila 14. rujna u poslovnici Zagrebačke banke u Đurđevcu, a prisustvovali su joj voditeljica banke Ivančica Petric i bankarica Marica Marušić te ravnatelj OŠ Molve Ivan Jaković i učiteljica Marija Halaček.


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Ivan Jaković / datum: 13. 9. 2017. 09:49

Ove godine izdvojili smo dva dana za obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana, 11. i 12. rujan. U holu škole uredili smo glavni pano s različitim sadržajima na temu olimpizma.


[OPŠIRNIJE]ŽUPAN DARKO KOREN OBIŠAO RADOVE NA NAŠOJ ŠKOLI
Ivan Jaković / datum: 12. 9. 2017. 10:08

U ponedjeljak 11. rujna župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i vršiteljica dužnosti pročelnice za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek obišli su Osnovnu školu Molve u pratnji ravnatelja škole Ivana Jakovića i načelnika Općine Zdravka Ivančana.


[OPŠIRNIJE]PRVI DAN ŠKOLE
Ivan Jaković / datum: 5. 9. 2017. 09:47

Na zadnjem danu nastave nam se ovaj dan činio tako daleko, ali eto ga, pokucao je na vrata, a mi smo mu ih spremno otvorili. Učenici su prve sate proveli sa svojim razrednicima razgovarajući o ljetnim praznicima, prisjećajući se školskih pravila i obaveza koje ih očekuju, dok su se petaši upoznavali sa svojim razrednicima i razrednici s njima. 


[OPŠIRNIJE]1. DAN NASTAVE - raspored
Ivan Jaković / datum: 29. 8. 2017. 23:48

Dragi naši učenici i roditelji,

željeli vi to ili ne wink, ali prvi dan nastave nam je pred vratima, stoga je red da vas detaljnije obavijestimo o rasporedu prvog dana:


[OPŠIRNIJE]POČETAK NASTAVE U ŠK. GOD. 2017./2018.
Ivan Jaković / datum: 16. 8. 2017. 09:39

Dragi učenici i roditelji,

bliži se kraj ljetnih praznika i svi već pomalo razmišljamo o početku nastave. Ovim vas putem želimo obavijestiti kako prvi dan nastave pada u ponedjeljak 4. rujna 2017.

O detaljnijim informacijama ćemo vas obavijestiti kasnije.

Do onda vam želimo da uživate u preostalim danima odmora i kvalitetno ih iskoristite.

smiley


[OPŠIRNIJE]Potpisani ugovori za dogradnju knjižnice Osnovne škole Molve
Ivan Jaković / datum: 24. 7. 2017. 11:10

Župan Darko Koren i vlasnica obrta Graditeljstvo „Vrabelj“ Marija Vrabelj u petak, 21. srpnja potpisali su ugovor o javnoj nabavi radova dogradnje knjižnice Osnovne škole Molve. Vrijednost ugovora je 861.662,55 kuna s PDV-om, a projekt je na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, po Programu podrške regionalnom razvoju, ostvario i sufinanciranje od 750 tisuća kuna.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju